Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Is een ORV verplicht?

Is een overlijdensrisicoverzekering verplicht?

21 jun 2020

Het is heel verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Want zo laat je jouw partner of gezin financieel verzorgd achter als jij komt te overlijden. Maar is het ook verplicht in bepaalde situaties?

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

ORV soms verplicht bij hypotheek

Bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) was je voorheen verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als de hypotheek meer dan 80% van de waarde van de woning was. Deze regel is in 2018 afgeschaft. Bij andere hypotheken kan het verschillen, sommige hypotheekverstrekkers stellen een ORV verplicht als de hypotheeklening hoger is dan een bepaald percentage van de marktwaarde van de woning.

Hoge leningen

Bij andere leningen dan een hypotheek zul je zelden verplicht zijn om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Je kunt wel voor jezelf nagaan of het verstandig is om bij een hoge lening een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld als je geen vermogen nalaat waarmee jouw nabestaanden je schuld kunnen afbetalen.

Financieel vangnet

Wanneer je overlijdt, verandert de financiële situatie voor de achterblijvers. Wil je je gezin zekerheid bieden? Daarvoor is de a.s.r. Overlijdensrisicoverzekering. Wij keren het verzekerde bedrag uit aan de begunstigde(n), degene die jij hebt meeverzekerd. Zo kun je regelen dat jouw gezinsleden verzorgd achterblijven.

Meer informatie

Wij geven online uitleg en antwoord op allerlei vragen. Wil je meer weten over wanneer een ORV verplicht is of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch, via het contactformulier en via Whatsapp.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther