Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Je bezoek aan een arts voorbereiden

23 aug 2022

Heb je een gesprek met een medisch specialist? Vaak zit je met een hoop vragen. Hoe zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent op dit gesprek? En hoe zorg je ervoor dat je de juiste vragen stelt? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zodat je goed geïnformeerd naar huis gaat en je samen met je arts de juiste beslissing kan nemen.

Door

Voor het gesprek

Het helpt om van je voorbereiding aantekeningen te maken. Maak voor het gesprek twee lijsten. Eén met klachten en één met wensen. Bij de lijst met klachten is het belangrijk dat je naast je klachten ook noteert wat deze klachten beïnvloedt. Zwak bijvoorbeeld klachten niet af en maak ze ook niet erger. In je wensenlijst noteer je de wensen en verwachtingen die je hebt. Denk hierbij aan hoe je zelf wil dat je behandeling eruit komt te zien. 

Tijdens het gesprek

  • Om te zorgen dat je arts je zo goed mogelijk kan helpen is het belangrijk dat je altijd eerlijk bent. Niet alleen over je klachten maar ook over hoe je je voelt
  • Maak aantekeningen, vraag de arts of je het gesprek mag opnemen of neem iemand mee zodat je beter kunt onthouden welke informatie je allemaal hebt gekregen.

Als je samen met je arts een beslissing moet nemen over een behandeling kun je altijd vragen om wat meer bedenktijd. Begin een goed gesprek helpt je met handige tips over samen beslissingen nemen. 

Na het gesprek

Als je na het gesprek nog vragen hebt kun je altijd weer contact opnemen met je arts.​


Door