Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Klaar voor je kraamtijd!

17 mei 2018

Er gaan soms maanden overheen zonder dat je aan je zorgverzekering denkt. Tot je zwanger bent! Dan komt er ineens van alles op je af, en daar hoort zeker het regelen van de kraamzorg bij. Want elke aanstaande moeder wil er zeker van zijn dat er bij de geboorte van de baby zo weinig mogelijk mis kan gaan. Niet bij de verloskundige, het ziekenhuis en ook niet bij de kraamzorg.

Kraamzorg aanvragen
Als je het blijde nieuws van de zwangerschap gedeeld hebt met iedereen die het wil weten, komt de praktische invulling. Bij Ditzo vind je alle informatie op de site bij: kraamzorg. Inmiddels heb je dan waarschijnlijk al afspraken gemaakt met de verloskundige en prik je een datum voor je eerste echo. Want dat doe je allemaal zelf en meestal hoef je je over de declaraties daarvan geen zorgen te maken. Dat gaat vanzelf. En zo niet, dan bel je ons.
 
Hoe lang?
Ditzo’s kraamzorg is er voor de tijd na de bevalling, de kraamtijd. Officieel is de kraamzorg 10 dagen. Omgerekend is dat maximaal 80 uur kraamzorg, maar gemiddeld gebruiken de meeste moeders een uur of 50. Daarna willen de kersverse moeders de zorg voor de baby vaak maar al te graag lekker zelf op zich nemen.
 
Bij jou in de buurt?
Maar even terug naar het begin: het regelen van de kraamzorg en daarmee het contact met het kraamcentrum. Je kunt zelf je kraamzorg aanvragen bij een kraamzorginstelling. Kijk in onze Zorgzoeker om een kraamzorginstelling te vinden. Door je postcode in te vullen, kun je zien welk kraamcentrum het dichtst bij je in de buurt is. Bij het intakegesprek komen er dingen ter sprake als de gezinssamenstelling, woonsituatie en natuurlijk de uitgerekende datum.
 
Kraampakket
Bij de aanvullende verzekering ZorgBeter of ZorgBest kun je het kraampakket kosteloos aanvragen. Ook als je geen aanvullende verzekering hebt afgesloten waarin het kraampakket wordt vergoed heeft Ditzo speciaal voor jou een voordelig kraampakket samengesteld waarin alles zit wat je nodig hebt. Vanaf zo’n drie maanden voor de bevalling kun je de postbezorger in de gaten houden. Want dat is het moment waarop je het kraampakket mag verwachten. In dat kraampakket vind je alles wat je nodig hebt voor een thuisbevalling: onderleggers, kraamverbanden, matrasbeschermers, wondkompressen, watten noem maar op. En Ditzo zou Ditzo niet zijn als er ook niet een verrassing voor moeder en kind in zou zitten.
 
Geen zorgen
Als je in het ziekenhuis bevalt, zal je een deel van het kraampakket niet gebruiken. Maar de kraamzorg blijft nog steeds van pas komen. Het hangt ervan af hoe lang je opgenomen blijft, tot 10 dagen na de bevalling houd je recht op je kraamhulp. Want wij begrijpen hoe ingrijpend de geboorte van je kind is, en hoe emotioneel deze tijd is. Alles is nieuw, je hele wereld staat op z’n kop. Daarom zorgen we ervoor dat jij je over je kraamzorg geen zorgen hoeft te maken.

Door


Door