Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Kleine schades; grote gevolgen?

05 apr 2021

Soms ontstaat er een kleine schade aan je auto. Denk hierbij aan een kras of een deuk. Vervelend, maar geen schade waardoor je niet verder kunt rijden. Wat doe je in zo’n geval? Laat je het herstellen? En wat betekent dat voor je verzekering?

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Veelvoorkomende kleine schades

Een kras of deuk kan ontstaan door verschillende situaties:

• Bij de supermarkt rolt er een winkelwagen tegen je auto aan

• Je zoon of dochter fietst iets te enthousiast naar school en schampt daarbij je geparkeerde auto

• Door opspattende steentjes op een onverharde weg ontstaat er lakschade

• Iemand slaat zijn/haar autodeur open tegen jouw bolide

Waarom deze schades laten herstellen?

Je kunt met een kras of deuk natuurlijk gewoon verder rijden. Toch is het verstandig om de schade te laten herstellen. Een kleine schade kan namelijk leiden tot een grotere schade. Zo kan je auto bijvoorbeeld gaan roesten. Dat is ook een reden dat in de voorwaarden van de autoverzekering staat dat je ervoor moet zorgen dat je auto altijd in goede staat verkeert.

Grote gevolgen...

Heb je een Allrisk dekking? Dan kun je het herstellen van kleine schades laten vergoeden door je verzekeraar. Houd er dan wel rekening mee dat deze schade mogelijk ten koste gaat van je schadevrije jaren en no-claim korting. Het kan dan zo zijn dat je in het volgende verzekeringsjaar een hogere premie gaat betalen. Gemelde schades worden ook meegenomen in het aanvraagproces voor een nieuwe verzekering. Best zonde, voor een kleine schade.


Door Michiel

Mister social

Over Michiel