Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Krassen autoruit

Krassen autoruit verwijderen

20 feb 2020

​Een kras op de voorruit van je mooie auto is niet alleen lelijk, maar zorgt ook voor minder zicht. Vooral bij een laaghangende zon zorgt een kras vervelende schitteringen en vertekeningen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Laat krassen daarom op tijd verwijderen.​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther
​​

Krassen verwijderen en verzekering

Krassen op je autoruit? Bij ruitschade kun je een beroep doen op je autoverzekering als je een Casco Beperkt of Allrisk Autoverzekering hebt. De ernst van de kras bepaalt of wij de schade vergoeden. Is polijsten voor het verwijderen van de kras voldoende? Dan is deze schade niet verzekerd. Is door de kras ruitreparatie of ruitvervanging nodig, dan is de schade wel verzekerd.

Krassen verwijderen

Voor kleine krasjes die geen gevaar opleveren voor de ruit, is polijsten een oplossing. Is de kans groot dat de ruit door de kras bij temperatuurverschillen gaat barsten? Dan is reparatie van de ruit vereist. Als de kras niet te groot is, kan dit met een harsinjectie. Bij grotere krassen is ruitvervanging noodzakelijk.

Waar ruitschade herstellen?

Wij hebben afspraken gemaakt met geselecteerde ruitschadeherstelbedrijven. Deze Glasgarant-herstelbedrijven leveren kwaliteit, werken snel en doen de volledige financiële afwikkeling met ons. Dat bespaart jou een hoop tijd. Andere voordelen:

  • Glasgarant-herstelbedrijven kunnen in de meeste gevallen direct aan het schadeherstel beginnen
  • Het herstel doet geen afbreuk aan de fabrieksgarantie van je auto
  • Je krijgt garantie op de reparatie 

Ruitreparatie bij een ander herstelbedrijf

Kies je ervoor om je kapotte ruit niet te laten repareren of vervangen door een Glasgarant-herstelbedrijf? Dan verminderen we je schadevergoeding met € 500,-.

Eigen risico bij ruitschade

Heb je een Casco beperkt autoverzekering of een of Allrisk Autoverzekering? En heb je gekozen voor een extra eigen risico? Dan komt het bedrag van je eigen risico bovenop het risico dat hierboven genoemd is. Ruitschade kan, afhankelijk van je keuzes, het volgende kosten:

  • bij reparatie van een autoruit door een Glasgarant-herstelbedrijf: € 0
  • bij vervanging van een autoruit door een Glasgarant-herstelbedrijf: jouw gekozen eigen risico
  • reparatie of vervanging van een autoruit door een ander schadeherstelbedrijf: € 500,- minder schadevergoeding + jouw gekozen eigen risico

Gevolgen voor bonus-maluskorting

Schadevrij rijden levert je (no-claim)korting op de premie op via de bonus-malusregeling​. Het claimen van ruitschade heeft hierop geen invloed: je zakt geen treden op de bonus-malusladder, verliest geen schadevrije jaren en houdt hiermee je premiekorting.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther