Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
afbeelding van tesla

Louter Wouter - Chocomoticons en Tesla

05 jan 2017

Klanten zijn onmisbaar voor elk bedrijf, want zonder klanten kun je als bedrijf niet bestaan. Waar marketing zich in het verleden vooral richtte op het werven van nieuwe klanten, zijn bedrijven zich steeds bewuster geworden van het houden van klanten. Ditzo is zelfs ontstaan vanuit onvrede van klanten over verzekeraars (niet 'Datzo maar Ditzo') en doet veel onderzoek naar klanttevredenheid. In deze rubriek nemen we je graag mee in leuke updates van acties voor onze klanten, maar kijken we ook naar andere bedrijven. Deze keer Tesla met een speciale Kerst ‘easter egg’!

Door Wouter

Chef blije klanten

Over Wouter
Bij Ditzo hebben we een speciaal team dat wekelijks bezig is met het bedenken van leuke en relevante klantacties zodat klanten het leuk en fijn vinden om bij Ditzo verzekerd te zijn. Naast natuurlijk het bieden van goede service, want dat is het belangrijkste :)
 

Chocomoticons

Zo hadden we in december de ‘chocomoticon-actie’. We lieten Ditzo-klanten iemand anders verrassen met een heerlijke Chocomoticon van Australian. Op een speciale pagina hebben we 5 dagen achter elkaar 300 chocomoticons beschikbaar gesteld. In mum van tijd waren ze op en net voor Sinterklaas hebben we ruim 1.500 Chocomoticons verzonden. Bedankt voor de vele leuke reacties!
chocomoticon

 

Tesla’s Easter Egg

We kijken natuurlijk ook graag naar andere bedrijven die 'Service met ’n smiley' hoog op de agenda hebben staan. Zo proberen we zelf ook steeds een betere service te leveren. Zo viel in december ons Tesla op. Natuurlijk maken zij indrukwekkende auto’s die helemaal elektrisch worden aangedreven, maar ook op service zijn zij onderscheidend. Zo stuurde de oprichter van Tesla, Elon Musk, rond kerst een berichtje naar alle Tesla-eigenaren dat zij met een speciale code een kerstcadeautje konden activeren in de auto...
 
 
Geniaal toch?!
 

Help jij om de service van Ditzo te verbeteren?

In december hebben we weer een klanttevredenheidonderzoek uitgevoerd onder onze klanten. We krijgen gemiddeld een 8 van onze klanten; daar zijn we super trots op! Gelukkig krijgen we ook veel tips om onze service verder te verbeteren. En misschien heb jij als lezer van dit blog ook nog tips voor ons. Of ben je ergens een leuke actie tegenkomen. Laat het ons weten via Facebook of WhatsApp!

Door Wouter

Chef blije klanten

Over Wouter