Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Maak een verschil met je hoortoestel

Steeds meer mensen hebben last van hun gehoor, waardoor er inmiddels al ruim 750.000 mensen in Nederland afhankelijk zijn van een hoortoestel. En dat aantal is nog steeds groeiende. Daarom is a.s.r. (het moederbedrijf van Ditzo) - in samenwerking met een aantal audiciens in Nederland - een initiatief gestart om recycling én hergebruik te stimuleren. Niet alleen van de hoortoestellen zelf, maar ook van de batterijen. Want hoewel oplaadbare hoortoestellen steeds meer in opkomst zijn, werkt het overgrote gedeelte nog steeds op batterijen.

Batterijen voor je hoortoestel; recyclen loont!

Wist je dat één hoortoestel ongeveer 60 batterijen per jaar verbruikt? Onder a.s.r. en Ditzo verzekerden maken op dit moment ongeveer 30.000 mensen actief gebruik van een hoortoestel. Dat zijn 1,8 miljoen batterijen per jaar waarmee we een verschil kunnen maken! Daarom kun je vanaf 1 januari 2023 bij een van de deelnemende audiciens​ bij jou in de buurt, jouw oude batterijen inwisselen voor nieuwe batterijen met 25% korting. Daarnaast willen we met de maximale prijs van €0,30 voor een batterij van A-kwaliteit ook woekerprijzen voorkomen. Goed voor jouzelf, je portemonnee én het milieu. Want zo voorkom je dat de schadelijke stoffen uit de batterijen voor je hoortoestel terecht komen in het milieu. En je bent verzekerd van de juiste batterijen tegen een gereduceerde prijs!

Oude hoortoestellen inleveren

Hoewel hoortoestellen een gemiddelde levensduur van 5 jaar hebben, wil dit niet altijd zeggen dat ze hierna niet meer bruikbaar zijn. Vaak worden hoortoestellen namelijk vervangen omdat er weer een ‘nieuwer en beter’ model beschikbaar is, niet omdat ze niet meer werken. En dat is helemaal niet gek. Want gehoorproblemen kunnen leiden tot ernstige vermoeidheidsklachten, migraine en zelfs een burn-out. Bij a.s.r. en Ditzo worden daarom ongeveer 5500 hoortoestellen per jaar vervangen. Door deze hoortoestellen in te zamelen en beschikbaar te stellen voor slechthorenden die hier niet de middelen voor hebben, kunnen we samen zorgen voor meer inclusie én vitaliteit. Want is jouw ingeleverde hoortoestel nog bruikbaar? Dan wordt deze rechtstreeks gedoneerd aan het goede doel!

Wat doet Ditzo nog meer?

We vinden het belangrijk om met onze zorgverzekering een rol van betekenis te spelen in het verduurzamen van onze samenleving. Duurzaamheid is natuurlijk een breed thema. Daarom willen we niet alleen goed voor de aarde zorgen, maar ook voor elkaar. We willen bijdragen aan een leefbare en goed werkende samenleving voor de lange termijn. Benieuwd naar hoe wij dit doen? Kijk dan eens op onze pagina over duurzaamheid.

Bekijk hier al onze duurzame initiatieven

​​​​​

Door Gast

Gast blogger


Door Gast

Gast blogger