Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Mannendokters en vrouwenziekenhuizen

29 jul 2015

Prostaatproblemen, plasklachten, erectiestoornissen… Niet bepaald dingen waar je op zit te wachten. Maar als je er last van hebt, wil je wel goed geholpen worden. Blij en ook best een beetje trots zijn we daarom bij Ditzo: we zijn de eerste zorgverzekeraar die de diensten vergoedt van Mannenkliniek de Boer. Waarvoor kun je er terecht? Voor o.a. prostaatproblemen, plasklachten, bekkenbodemklachten, vroegtijdige zaadlozing en erectiestoornissen.

Door

Mannenkliniek de Boer: zonder langs de huisarts te gaan
Voordat we een samenwerking startten met Mannenkliniek de Boer, deden we een rondgang langs specialisten. Belangrijke uitkomst: veel mannen met klachten zoals prostaatproblemen en erectiestoornissen zoeken pas laat medische hulp. Ze vinden het vervelend om er met hun huisarts over te praten of denken dat de klachten bij de leeftijd horen. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Als je namelijk te lang wacht met dit soort klachten, kan dat leiden tot verhoogd risico op complicaties.

Daarom hebben we een pilot opgezet. Je kunt bij Mannenkliniek de Boer langsgaan zonder eerst naar de huisarts te gaan. Daardoor is deze zorg veel laagdrempeliger dan wanneer je eerst naar de huisarts en vervolgens naar het ziekenhuis gaat.
 
Goedkoper
Naast dat het gewoon makkelijker is om naar één zorgverlener te gaan in plaats van 2, maakt het de zorg ook weer iets goedkoper. De zorg bij de Mannenkliniek is namelijk goedkoper en persoonlijker dan de gelijkwaardige zorg die de uroloog in het ziekenhuis biedt. En de kwaliteit is hetzelfde.
 
Je maakt zelf de beste keuze
Ben je dan verplicht om naar deze kliniek toe te gaan als je klachten hebt zoals genoemd? Nee, zeker niet. Bij Ditzo zijn we ervan overtuigd dat alleen jij de beste keuze kan maken. Dus ga je liever eerst naar de huisarts en dan naar een ziekenhuis bij jou in de buurt? Dan wordt dat uiteraard ook vergoed.
 
Alexander Monro Borstkankerziekenhuis
“Doen jullie dan ook wat voor vrouwen?” Maar natuurlijk: ook vergoeden we zorgverleners die zich specifiek richten op zorg voor vrouwen. Zo kunnen via Ditzo verzekerde vrouwen, na doorverwijzing van hun huisarts terecht bij het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis. Dit ziekenhuis is gespecialiseerd in borstkankerzorg; je kunt hier bijvoorbeeld een MammaPrint laten maken bij borstkanker; dit zit bij Ditzo in alle aanvullende verzekeringen.

Door