Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Mark, productmanager van de Ditzo Zorgverzekering

20 aug 2016

​Dit keer de eer aan Mark. Net als veel Ditzo’ers een man die je niet vaak zult zien. Hij is een man achter de schermen, want hij is productmanager van de Ditzo Zorgverzekering. Op de vraag wat een productmanager precies doet, blijft het even stil. Het blijkt best lastig uit te leggen. Gelukkig kan hij op veel andere vragen wel snel antwoord geven, zoals over één van zijn hobby’s: draaien op feestjes.

Door Nelleke

Miss content

Over Nelleke
Het sleutelwoord van een productmanager blijkt ‘schakelen’ te zijn. Samen met allerlei verschillende afdelingen de Ditzo Zorgverzekering in de markt zetten. Zo werkt Mark bijvoorbeeld samen met het webcare team, met marketing, met het actuariaat en het management. Dat is soms best een uitdaging, want elke afdeling kijkt natuurlijk vanuit zijn eigen hoek en heeft zijn eigen wensen. En dan heb je ook nog te maken met wet- en regelgeving. Maar vanuit al die verschillende belangen kijken naar wat de mogelijkheden zijn en zo het beste product voor de klant maken, dat is een uitdaging die Mark erg leuk vindt. 
 

Jungle van Tanzania

Een paar jaar geleden was Mark nog met hele andere dingen bezig. Zoals onderzoek doen in de jungle van Tanzania tijdens zijn studie antropologie. Hij noemt het zijn mooiste tijd. Dat hij nu een kantoorbaan heeft, lijkt dus een enorme omschakeling. Hoewel, tijdens zijn studie stond een andere manier van denken centraal. Alles vanuit verschillende hoeken bekijken en kritisch kijken naar wat er gebeurt. En zo je argumentatie sterker krijgen. Deze manier van denken kan hij tijdens zijn werk als productmanager natuurlijk heel goed gebruiken.
 

De slechtste band

Maar Mark zit niet alleen maar ‘saai’ op kantoor: hij blijkt ook zijn eigen techno-feestjes te organiseren! Hé, dat klinkt bekend. Organiseren zit blijkbaar in het bloed van de medewerkers bij zorg, want ook coach Halima bleek verrassend een verleden als partyplanner te hebben. Samen met een vriend draait Mark soms in clubs, maar vaker onder tunnels en in bossen. Artiestennaam? Markx. Op de vraag of hij op kantoor ook een bijnaam heeft zegt hij ‘nee’. Hoewel, toen hij begin 2016 productmanager werd bij Ditzo werd hij nog wel eens ‘kleine Remco’ genoemd. Want naast Mark is er nóg een productmanager, Remco. Niet dat die veel groter is, maar wel veel ouder;-). Wist je trouwens dat Mark het vroeger voor elkaar heeft gekregen om met een bandje op tv te komen? Hij mocht in een programma optreden. Alleen een beetje jammer dat hij er te laat achter kwam dat het om het item ‘De slechtste band’ in het programma ‘Lekker Belangrijk’ ging…
 

Irritante reclame

Op de vraag wat hij van Ditzo vindt, geeft hij eerlijk toe dat hij ons eerst vooral kende van de commercial ‘niet Datzo maar Ditzo’ en dat hij die eigenlijk heel irritant vond. Maar zijn mening is helemaal omgeslagen. Hij vindt het nu juist heel tof dat Ditzo niet zo’n saaie verzekeraar is en graag onlogica wil bestrijden. En dat we daar soms ook humor bij gebruiken, ook al gaat het natuurlijk om hele serieuze zaken. Hij kan geen enkele zorgverzekeraar echt vergelijken met Ditzo. Ook niet wat betreft ons product. Zouden wij ook zeggen als wij de productmanager waren. Na zo’n marketingpraatje is natuurlijk de grote vraag: zou hij zelf verzekeringen afsluiten bij Ditzo? Ja, om zijn eigen woorden te gebruiken, hij spaart ze! Hij heeft al de Ditzo Zorgverzekering en heeft onlangs ook een Ditzo Reisverzekering afgesloten. Want hij gaat binnenkort een roadtrip door Amerika maken. En de Ditzo Inboedelverzekering wordt mogelijk nummer 3… Maar voor nu een fijne reis Mark!

Door Nelleke

Miss content

Over Nelleke