Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
medapp duurzaam

Verspil geen pil: gebruik je medicijnen effectief

02 aug 2018

Hoe slecht is het verspillen van pillen voor het milieu? En wat kun jij hier aan doen? Sowieso draagt het niet consequent slikken van je medicatie niet bij aan de effectiviteit van de medicatie. Dat kan slecht zijn voor je gezondheid, je portemonnee en het milieu. Elk jaar belanden er honderdduizenden kilo’s aan medicijnen in de vuilnisbak!

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Ongewenst slikgedrag

Er zijn 3 manieren waarop mensen hun medicijnen niet op de juiste manier innemen. Vaak ongemerkt en onbedoeld. Sommigen nemen maar een deel van hun medicijnen in, anderen stoppen te vroeg met hun pillen en er is een groep die hun medicijnen helemaal niet ophaalt bij de apotheker. MedApp biedt je meerdere oplossingen om de effectiviteit van de inname van je medicijnen toe te laten nemen. Zo kun je slimme wekkers instellen om je medicijnen tijdig in te nemen, je kunt medicijnen automatisch bijbestellen via de app en handig is dan ook dat je kunt checken of je apotheker open is.

Download gratis MedApp *

* Open deze link op je mobiel of tablet.

Slimme wekkers

MedApp kent standaardalarmen. Zo’n alarm gaat af op vaststaande innamemomenten, die je zelf kunt instellen. Het avondeten bijvoorbeeld. In Nederland houdt dat in dat rond 18.00 uur overal een alarm afgaat. Dit verkleint zeker de kans op een vergeten inname. Bij deze standaardalarmen heb je de mogelijkheid om verschillende geluiden in te stellen en een optie om te sluimeren.

MedApp is bezig met slimme medicatiewekkers. Deze worden een aanvulling op de standaardalarmen en zijn niet gebonden aan een bepaalde tijd. De wekker gaat niet stipt om 18.00 uur in dit geval, maar rond etenstijd. Hierbij houdt de app rekening met onverwachtse situaties, denk aan een file van het werk naar huis.

Is je apotheker open?

Je persoonlijke voorraad telt af zodra je je medicijnen inneemt. Als je nog een voorraad hebt voor slechts een week, krijgt je een automatische melding. Vervolgens stuur je makkelijk een herhaalverzoek naar je eigen apotheek. Je hoeft je medicijnen alleen nog maar op te halen of de deur voor de bezorger open te doen.

Heb je nog vragen?

Het kan natuurlijk zijn dat je na het lezen van deze e-mail nog vragen hebt. Daar helpen wij je graag mee! Lees in ons blog onder andere meer over de samenwerking tussen Ditzo en MedApp.


Door Michiel

Mister social

Over Michiel