Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Welke geneesmiddelen worden vergoed?

​Er zijn ontzettend veel geneesmiddelen op de markt, vaak met vergelijkbare werking. Bijvoorbeeld het medicijn paracetamol tegen pijn en koorts. Het wordt verkocht door allerlei verschillende fabrikanten en voor verschillende prijzen. Terwijl de werkzame stoffen vaak hetzelfde zijn. Stel je huisarts schrijft je de pijnstiller Diclofenac voor. Welke variant(en) worden dan vergoed door je zorgverzekeraar?

Door Nelleke

Miss content

Over Nelleke
Een pijnstiller is een eenvoudig voorbeeld. Bijna iedereen kent het en het is vrij verkrijgbaar bij apotheken en drogisterijen. Maar wat als het om geneesmiddelen gaat die onbekender zijn en vaak ook duurder? Wat krijg je wel en niet vergoed van je zorgverzekeraar?
 

Dekking van je verzekering

De meeste geneesmiddelen worden vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten worden wel eerst verrekend met je eigen risico. De overheid heeft bepaald dat er voor sommige geneesmiddelen ook een eigen bijdrage geldt. Dit betekent dat je een gedeelte van de kosten zelf moet betalen. Heb je de aanvullende verzekering ZorgBest? Dan wordt hier maximaal € 250 per kalenderjaar van vergoed. Voor sommige geneesmiddelen gelden daarnaast nog andere voorwaarden die door de overheid zijn bepaald.
 

Welk geneesmiddel?

Op de website www.medicijnkosten.nl kun je veel informatie vinden over de vergoeding van geneesmiddelen. Zo kun je bijvoorbeeld precies zien hoe duur geneesmiddelen zijn. Wil je weten welk geneesmiddel je het beste kunt gebruiken? Raadpleeg dan je arts. Want wij willen niet op de stoel van de arts gaan zitten. Je arts zal een recept uitschrijven waarmee je naar de apotheek kunt gaan. Je apotheker kan vervolgens het juiste geneesmiddel uitzoeken op basis van het recept en onze laagste prijsgarantie. Heb je vragen over de werking van geneesmiddelen? Dan kun je bij de apotheek of bij ons terecht.
 

Laagste prijsgarantie

Er bestaan veel geneesmiddelen met dezelfde werking en toedieningsvorm. Maar hoewel deze geneesmiddelen identiek zijn, kunnen de prijzen behoorlijk verschillen. Ditzo vergoedt in dat geval het geneesmiddel met de laagste prijs uit de groep geneesmiddelen met dezelfde werking en toedingsvorm. Dit wordt ook wel de laagste prijsgarantie genoemd. Zo zorgen we er (samen met andere zorgverzekeraars) voor dat de zorgkosten voor geneesmiddelen zo laag mogelijk blijven.
 
Werkt het geneesmiddel bij jou toch niet goed? Dan kun je een ander medicijn uit dezelfde groep krijgen. Als dit medicijn duurder is, gaat Ditzo uit van de laagste prijs. Dit bedrag gaat dan af van je eigen risico.

Door Nelleke

Miss content

Over Nelleke