Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Meer energie met warm weer

Loom van het warme weer? Zo krijg je meer energie!

10 aug 2020

Je herkent het misschien wel. Buiten is het zomers warm en jij ligt thuis uitgeteld en futloos op de bank. Je wilt jezelf wel een schop onder je kont geven, maar bent hier stomweg niet lenig genoeg voor. Gelukkig zijn er andere manieren om er voor te zorgen dat je meer energie hebt wanneer het warm is.

Door Gast

Gast blogger

​​1. Voorkom dehydratatie met een gezonde traktatie

Wanneer het zo warm is dat je een eitje kunt bakken op de motorkap van je auto, is het extra belangrijk dat je gezond en bewust eet. Zo is je lichaam beter bestand tegen de warmte. Als het warm is, heeft je lichaam extra behoefte aan vocht. Eet daarom groenten en fruit waar veel water in zit. Watermeloen en komkommer zijn ideaal. Doe je lichamelijk zwaar werk en zweet je veel? Zorg er dan voor dat je voldoende zout binnenkrijgt. Dat helpt je om minder snel vocht te verliezen. Augurken en olijven zijn lekker en een gezonde zoutbron voor je lichaam. En dat koude biertje? Of die lekkere kop koffie? Laat die - hoe verleidelijk ook - in de zomer maar even staan. Zowel het bruine als het gele goud zijn namelijk vochtafdrijvend.

2. Eet meer eieren en peulvruchten

Bij veel mensen - vooral vrouwen en vegetariërs - daalt tijdens de zomer de hoeveelheid foliumzuur (vitamine B11) en ijzer in het lichaam. Dit zorgt ervoor dat je je futloos voelt. Gelukkig is hier ook een eetbare oplossing voor. Door meer vlees, kip en ei te eten, los je dit probleem op. Ben je vegetariër, dan kun je je ijzerniveau aanvullen door onder andere meer peulvruchten, gedroogd fruit en noten te eten. Donkergroene bladgroenten als spinazie en boerenkool zijn een uitstekende bron van foliumzuur.

3. Rek je eens goed uit

Voel je je futloos? Rek je dan eens lekker uit. Je spieren spannen is namelijk een makkelijke manier om snel meer energie te krijgen. Wist je dat je heel even uitrekken er al voor zorgt dat je je een uur lang energieker voelt. Je uitrekken maakt je brein alerter en verhoogt de toevoer van bloed en zuurstof naar je hart en longen. Merk je dat je in begint te kakken? Wiebel dan even met je tenen, draai je schouders rond, rek je nek uit en probeer met je handen het plafond aan te raken. Je voelt je gelijk herboren.

4. Zorg ervoor dat je goed slaapt

Een goede nachtrust is het beste begin van je dag. Alleen wanneer het warm is en het ‘s avonds nauwelijks afkoelt, kan het best lastig zijn om in slaap te komen. Het lukt je lichaam dan soms niet om af te koelen naar de temperatuur die je lichaam nodig heeft om het slaaphormoon melatonine aan te maken. Een kwartier lang een koelelement (of een bevroren flesje water met een doek er om) tegen je lichaam houden, kan je helpen sneller in slaap te vallen. Wat ook helpt is je slaapkamer zo koel mogelijk houden.

 

Door Gast

Gast blogger