Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

MiessAgenda-app organiseert zorg én aandacht voor ouders

10 apr 2015

Door de steeds verdergaande bezuinigingen van de overheid, krijgt de mantelzorger er steeds meer taken bij. Mantelzorg is meer dan af en toe even bijspringen voor een vader, buurvrouw of vriendin. Een praktisch hulpmiddel daarbij is de MiessAgenda-app. Een app waarmee je eenvoudig zorg en aandacht voor bijvoorbeeld je ouders organiseert.

Door

​Miess staat voor “Met iemand Samen”. Want samen met iemand kunnen kwetsbare ouderen langer thuis blijven wonen. Samen met iemand krijgt het leven meer glans. En samen met iemand kun je de zorg voor je ouders veel beter aan. Met deze app beheer je samen één agenda. Nooit meer eindeloos heen en weer WhatsAppen, mailen of bellen wie wat wanneer kan doen. In de agenda is ruimte voor noodzakelijke afspraken, zoals een doktersbezoek én voor leuke dingen, zoals wandelen of koffie drinken.


Binnen de MiessAgenda-app heeft een kleine, besloten groep toegang tot de agenda, zoals familie, buren, vrienden en je vader of moeder zelf. Iedereen in de groep kan afspraken in de agenda zetten en mensen uit het groepje hiervoor uitnodigen. Afspraken die in je eigen agenda passen accepteer je, de rest blijft open staan voor anderen binnen de groep. Met eenvoudige iconen kan iedereen zien of vader of moeder alleen wil gaan, samen wil gaan en of dit geregeld is. Ook kun je per dag invullen wat er is gebeurd (hoe is het bij de fysiotherapeut gegaan, is de bloeddruk al omlaag, heeft moeder andere medicijnen, et cetera) of wat vader of moeder graag zou willen doen.

De app is gratis verkrijgbaar voor IOS en Android. Je kunt ook via de computer gebruik maken van de MiessAgenda. Ga hiervoor naar www.miessagenda.nl en klik op inloggen.

Ditzo vindt dat er meer zorg in de zorg kan. We maken dit waar door samen met Nederland 9 kleinschalige zorginitiatieven te financieren. Dit doen we in de campagne Zorgmee. Lees meer op Zorgmee. De MiessAgenda financieren we niet, maar we besteden er wel graag aandacht aan omdat we het een mooi initiatief vinden.

 

Door