Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat

‘Naar het Songfestival kijken is goed voor je gezondheid’

08 mei 2018

‘Le Pays-Bas, douze points!’ Het is mei en dat betekent Eurovisie Songfestival-tijd. Zal het Waylon lukken om dit keer net wel te winnen? Wie er ook wint, wanneer je naar het Songfestival kijkt, is je gezondheid in elk geval de grote winnaar. Dit is waarom.​​​

Door Gast

Gast blogger

1. Muziek luisteren is net seks

Wist je dat luisteren naar muziek in sommige opzichten net seks is. Wanneer je het doet maakt je lichaam namelijk het beloningshormoon dopamine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt. Het enige verschil is dat je van naar muziek luisteren niet zwanger kunt raken. Tenzij je naar Barry White luistert natuurlijk. Dan wel.

2. Muziek werkt stressverlagend

Stress is een belangrijke oorzaak van veel ziektes. Naar muziek luisteren is een effectieve manier om de hoeveelheid cortisol, het stresshormoon, dat je lichaam aanmaakt af te remmen. Het moet dan natuurlijk wel muziek zijn waar je van houdt. Word je zenuwachtig van Songfestivalmuziek, dan helpt het songfestival uiteraard niet stressverlagend.

3. Muziek helpt tegen geheugenverlies

Songfestivalmuziek, maar eigenlijk alle muziek, is een prima middel tegen geheugenverlies. Muziek kan mensen die hun geheugen kwijt zijn, deze weer deels terug te krijgen. Nu hoor ik je denken: hoe dan? Nou dat zit zo. Het deel van het brein waar we muziek verwerken zit direct naast de plek in onze hersenen waar ons geheugen zit. Het juiste liedje horen kan dus letterlijk werken als de sleutel tot je geheugen. Als dat geen 12 punten waard is…

4. Stemmen is goed voor je zelfvertrouwen

Pak de telefoon en stem op je favoriete nummer. Dat is namelijk goed voor je. Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat mee mogen doen aan een verkiezing goed is voor je zelfvertrouwen. Wanneer je stemt versterkt dit namelijk het gevoel dat je er toe doet. Daarnaast voel je je verbonden met de andere mensen die ook stemmen en voel je je voldaan dat je mee hebt geholpen aan de einduitslag.

Wat denk jij? Gaat Waylon de finale halen? Reageer op onze Facebookpagina​

Door Gast

Gast blogger

Privacy