Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Nick zijn hobby

Nick, met recht een wereldtopper!

26 mei 2017

Nick is al een aantal jaren medewerker blije klanten bij Ditzo. Wie weet heb je al wel eens met hem geappt of gechat! Kortgeleden ontdekten we dat hij naast zijn werk bij Ditzo, een wel heel interessante hobby heeft. Waarbij hij leiding geeft aan honderden anderen. En in de top 150 staat van in totaal 10 miljoen ‘soortgenoten’. Nieuwsgierig geworden? Nou, dat waren wij ook en daarom hebben wij Nick een paar vragen gesteld hierover!

Door Gast

Gast blogger

Wat is je favoriete hobby Nick?

Mijn hobby is gaming. Iets specifieker: Massively Multiplayer Online games (MMO’s). Dit houdt onder andere in dat ik met veel andere mensen tegelijkertijd speel. In de meeste gevallen speel je direct en/of indirect samen tegen miljoenen andere personen van over de gehele wereld. Deze games kunnen erg competitief zijn en daarom maken spelers vaak groepen om samen uitdagingen aan te gaan. Of om elkaar te helpen en andere groepen van spelers te bestrijden. Zelf heb ik ook zo’n groep opgericht waar ik dagelijks leiding aan geef.

Is dat zo serieus allemaal?

Waar gamen vroeger door mensen vooral als een hobby voor kinderen gezien werd is het tegenwoordig vele malen groter gegroeid en mainstream te noemen. Sterker nog, de game-industrie is tegenwoordig groter dan de film- en muziekindustrie als we naar het geld kijken dat er in om gaat. Je moet dan denken aan honderden miljarden. Met andere woorden, de game-industrie is steeds serieuzer geworden, zo ook de games en de spelers daarvan. Dit laatste zie je aan hoe spelers tegenwoordig met elkaar samenspelen, in ieder geval op hoger niveau. De groepen die spelers samen vormen zijn niet zomaar een aantal samengeraapte mensen, maar kun je bijna als kleine bedrijfjes zien. Ze hebben verschillende managementlagen, introductieperiodes, trainingen, achtergrondchecks en meerdere sollicitatierondes voordat je je bij een dergelijke groep kunt aansluiten.

Wanneer en hoe is het allemaal voor jou begonnen?

Ik denk dat de meeste 20- tot 30-jarigen zijn opgegroeid met games. Welk kind heeft er niet kunnen genieten van Mario Kart op zijn/haar Nintendo? Voor mij werd het echt interessant toen ik ontdekte dat je games ook online met mensen van over de hele wereld kon spelen. Dat gebeurde toen ik 11 was, inmiddels al weer een hele tijd geleden ;) En aangezien ik graag mijn eigen regels bepaal en dingen volgens mijn eigen visie wil doen, was ik al vrij vlot met het oprichten van mijn eigen groep van spelers. Dat startte natuurlijk vrij klein met vrienden maar is na verloop van tijd uitgegroeid tot een organisatie van enkele honderden leden.

Wat was je meest spannende/grootste game-moment?

27 januari 2014. In één van de games waar ik door de jaren heen actief was barstte een enorme strijd los tussen verschillende groepen spelers. Hier stond aardig wat op het spel. Het ging niet alleen om de fun, maar ook om dingen met een materiële waarde. Uiteindelijk is er tijdens deze veldslag (die 24 uur in beslag nam) tussen de $350.000 en $500.000 (geen typefout, inderdaad tonnen) aan schade veroorzaakt. Dat zijn dus echt duizenden dollars die spelers hebben uitgegeven met hun creditcard en die in rook zijn opgegaan na 24 uur ‘gamen’. Zelf was ik als één van de leiders bij deze strijd betrokken. Het meeste dat ik ooit zelf ben verloren is ongeveer $800 tot $1.000.

Je hebt het over schade. Wat voor een (fantasie-)verzekering kunnen gamers goed gebruiken?

Een rechtsbijstandverzekering en een reisverzekering. Een Ditzo Rechtsbijstandverzekering omdat ik zelf bekend ben met situaties waarbij spelers van rivaliserende groepen elkaar buiten de game ook ‘bestreden’. Bijvoorbeeld door de stroomkabels van het huis van een belangrijk persoon van de tegenstanders door te knippen, zodat deze persoon niet online kan komen en de rivaliserende groep geen leider heeft. En zo zijn er nog tal van voorbeelden van overenthousiaste personen die daarna wel wat juridische bijstand kunnen gebruiken ;)

En een Ditzo Reisverzekering omdat het voor groepen die al jaren samen spelen in games het heel normaal is om meerdere malen samen te komen. Aangezien het hier vaak om mensen van over de hele wereld gaat reizen ze dan vaak af naar andere landen. Natuurlijk zijn er ook de professionele events waar spelers tegen betaling hun ‘skills’ laten zien, of om een prijzenpot tegen elkaar strijden. Wel zo fijn om je computer en andere game-toebehoren goed te verzekeren, voor als deze verloren of beschadigd raken tijdens je reis in het buitenland.

Hoe komen je game-skills tot uiting in je werk?

Het managen van honderden spelers vergt aardig wat geduld. Iedereen wil toch de aandacht van je terwijl je ook nog andere verantwoordelijkheden hebt. Het vinden van een balans hierin is belangrijk. Aan de ene kant wil je iedereen het gevoel geven dat je tijd hebt voor hem/haar. Aan de andere kant is dat niet realistisch en moet je ook dingen delegeren. Daarnaast is het ook zo dat je iedere persoon op een andere manier moet benaderen om bepaalde problemen bespreekbaar te maken. Kortom je bent veel met mensen bezig die allemaal een andere achtergrond hebben vanuit hun eigen land/cultuur/leeftijd. Je moet je dus flexibel op kunnen stellen en makkelijk met verschillende persoonlijkheden en situaties om kunnen gaan. Dat is één van de vaardigheden die zowel in je privé- als professionele leven goed van pas komen. Uiteraard spreek ik ook perfect Engels omdat dat de voertaal is die online gebruikt wordt, ook niet onbelangrijk!

Nick is natuurlijk niet onze enige wereldtopper, we hebben hier een heel team met wereldtoppers zitten! Benieuwd? In het blog van Tim, coach blije klanten, staat wie deel uitmaken van Nick zijn hele team bij Ditzo.


Door Gast

Gast blogger