Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Groot deel Ditzo-klanten meerdere keren per jaar op vakantie

21 jan 2016

​In een onderzoekje naar hun vakantieplannen geeft 35% van zo'n 1.200 klanten aan de zon op te zoeken en het liefst naar Frankrijk, Spanje en Italië te gaan. Naast de “zon, zee en strand”-vakantie, gaat bijna 25% van de Ditzo-klanten ook graag op een actieve vakantie, houdt 15% vakantie in eigen land, gaat 14% graag kamperen, bezoekt 10% een stad en geeft 2% de voorkeur aan de wintersportvakantie. Voor het onderzoek benaderden we klanten met verschillende soorten verzekeringen.

Door

Vier keer per jaar

​Voor de 2% die de voorkeur geeft aan de wintersportvakantie is dat waarschijnlijk hun belangrijkste vakantie.  Daarnaast bindt ongetwijfeld een groot deel van de “zon, zee en strand”-vakantiehouders ook nog wel een keer de latten onder. Want van de klanten die aangeven op vakantie te gaan, gaat 34% zo’n 2 keer per jaar op vakantie, gaat 21% wel 3 keer en – halleluja! – gaat 17% zelfs 4 keer per jaar op vakantie! Dat willen wij ook wel.

Doorlopende reisverzekering

Bijna de helft van de respondenten heeft een doorlopende reisverzekering. Dat is slim, want ga je vaak langer dan 2 weken op vakantie of meerdere keren per jaar kort, dan is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Handig bij een doorlopende reisverzekering is ook dat je dekkingen aan en uit kunt zetten. Ga je dus op wintersportvakantie dan zet je gewoon even je wintersportdekking aan. En na thuiskomst zet je de dekking weer uit. Zo ben je altijd goed verzekerd.

Bij Ditzo volledige wintersportdekking

In februari vorig jaar werd door de financiële vergelijkingssite Geld.nl de Ditzo Doorlopende Reisverzekering heel positief beoordeeld. Wij wisten het al, maar nu kon iedereen lezen dat wij als een van de weinige reisverzekeringen volledige wintersportdekking bieden. Ook voor medische kosten die je zorgverzekeraar niet vergoedt. En dat is belangrijk want met een basiszorgverzekering heb je wereldwijd recht op spoedeisende zorg, maar is de vergoeding op deze zorg op basis van wat de behandeling in Nederland kost. De medische kosten in het buitenland zijn regelmatig hoger, daarom is het verstandig om ook een reisverzekering af te sluiten.

Heb je nog geen reisverzekering? Bereken dan hier je premie.


Door