Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Op kamers

Op kamers!

​Komende september is weer de traditionele maand waarin veel studenten op kamers gaan. Zelf ging ik 7 jaar geleden op kamers. Pas na 8 maanden kwam ik erachter dat ik geen aansprakelijkheidsverzekering had. Niet zo handig want een ongeluk zit in een klein hoekje, en kosten kunnen hoog oplopen! En er zijn meer verzekeringen waar je over na moet denken als jij (of je kind die je hebt meeverzekerd) op kamers gaat. Een overzicht​!

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

​Kind automatisch meeverzekerd?

Met een aantal verzekeringen ben je nog verzekerd via de verzekering van je ouders, ook al woon je niet meer thuis. Bij veel verzekeraars geldt dan een maximum leeftijd tot wanneer je meeverzekerd bent met je ouders. Bij Ditzo niet. Hebben je ouders bijvoorbeeld de gezinssamenstelling ‘gezin met kinderen’ gekozen bij de Ditzo Reisverzekering of Ditzo Aansprakelijkheidsverzekering, dan is het niet nodig om deze verzekeringen apart af te sluiten. Je bent immers al meeverzekerd

Aansprakelijkheidsverzekering!

Het is belangrijk om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als je op kamers gaat (en niet onder die van je ouders valt).  Hiermee ben je verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt. Stel je gooit per ongeluk een biertje om op een feestje waardoor een laptop kapot is of je doet per ongeluk iets waardoor een ander lichamelijk letsel heeft. De kosten kunnen dan erg hoog oplopen. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar zeker aan te raden. En ook nog eens niet duur. Vanaf € 2,04 per maand sluit je al een Ditzo Aansprakelijkheidsverzekering af.

Op reis?

De studententijd is vaak ook dé tijd om te reizen. Of dat nu backpacken in Australië is of een feestvakantie in Chersonissos. Ook in dit geval geldt dat als je ouders je hebben meeverzekerd met de Ditzo Reisverzekering, je als uitwonende student niet zelf een reisverzekering hoeft af te sluiten. Check wel even goed bij je ouders of de werelddekking aanstaat als je naar Australië gaat en wat de maximale reisduur is. Niet meeverzekerd met je ouders? Dan kun je natuurlijk zelf een reisverzekering afsluiten. Je bagage en geneeskundige kosten in het buitenland zijn met de Ditzo Doorlopende Reisverzekering standaard meeverzekerd.

Vanaf 18 jaar eigen zorgverzekering

Tot je 18e jaar ben je gratis verzekerd via de zorgverzekering van je ouders, maar vanaf 18 jaar is het verplicht een eigen zorgverzekering te hebben. Je hebt hier tot uiterlijk één maand na je 18e verjaardag de tijd voor. Hebben jij en je ouders een Ditzo Zorgverzekering en word je 18 jaar? Lees dan welke stappen je kunt ondernemen.

Rijd je in de auto van je ouders? Controleer de autoverzekering

Hebben je ouders een Ditzo Autoverzekering en rijd je af en toe in hun auto? Dan ben je verzekerd via hun autoverzekering. Maar rijd jij vaker dan je ouders in de auto, dan is het belangrijk om dit te melden. Als jij de hoofdbestuurder bent moet de verzekering aangepast worden. Let op: hoofdbestuurder en verzekeringnemer moeten op hetzelfde adres wonen.Ga je op kamers en koop je zelf een auto, dan is het aan te raden om de verzekering op je eigen naam te zetten. Hiermee bouw je vanaf het begin zelf schadevrije jaren op.

Is een rechtsbijstandverzekering nodig?

Een rechtsbijstandverzekering is misschien niet de eerste verzekering waar je aan denkt als je op kamers gaat. Maar er kunnen situaties zijn waarbij een rechtsbijstandverzekering je goed kan helpen. Bijvoorbeeld als je een juridisch conflict hebt met de verhuurder van je kamer of met je werk. Of als je online een nieuwe tv hebt gekocht die niet in orde is en de verkoper niet meewerkt. Met de uitgebreide standaarddekking Consument en Wonen van de Ditzo Rechtsbijstandverzekering ben je al verzekerd voor de meest voorkomende juridische conflicten.

Nog even op een rijtje

Ben je 18 geworden en/of ga je op kamers? Neem dan een uurtje de tijd om even je verzekeringen door te lopen. Ben je nog via je ouders verzekerd of is het bijvoorbeeld handig eigen verzekeringen af te sluiten? Een uurtje van je tijd voorkomt later vervelende verrassingen!


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther