Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Opgezegd maar toch nog incasso’s van je oude zorgverzekeraar?

14 jan 2014

Ook al ben je overgestapt naar een andere zorgverzekeraar, toch kun je in het nieuwe jaar nog met je oude zorgverzekeraar te maken krijgen. Hoe kan dat?
 
Heb je laat in het jaar je zorgverzekering van 2013 opgezegd? Dan bestaat de kans dat we de premie voor januari 2014 nog bij je hebben geïncasseerd. De incasso’s voor januari worden half december opgemaakt. En de opzeggingen na half december zijn hier dan nog niet in verwerkt. Uiteraard storten we de premie terug.
 
Verrekening eigen risico en eigen bijdrage
Zorgkosten die niet (volledig) vergoed worden, moet je aan ons terugbetalen. Zorgkosten die eind december nog niet bij ons bekend waren, kunnen we in 2014 dus nog met je verrekenen. Een zorgverlener heeft namelijk minimaal een jaar de tijd om een rekening bij ons in te dienen.
 
Je mijn omgeving
Ook na je opzegging hou je toegang tot je persoonlijke mijn omgeving, je Mijn Zorgverzekering. Zo kun je altijd je zorgkosten terugkijken. Omdat het mogelijk is dat we nog zorgkosten over 2013 met je gaan verrekenen, is het belangrijk om een gewijzigd e-mailadres in Mijn Zorgverzekering bij te werken. Zodat we je op de hoogte kunnen brengen als we nog zorgkosten bij je gaan incasseren.
 
Meer weten over de verschillen tussen eigen risico/eigen bijdragen? Lees ons blog hierover.

Door


Door