Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Overstappen autoverzekeraar is makkelijk

23 mrt 2017

Update 2 augustus 2022: De informatie die in dit blog staat is verouderd. Inmiddels bieden wij de digitale overstapservice niet meer aan. Je kunt hier dus tijdens het afsluiten van een Ditzo Autoverzekering geen gebruik meer van maken.​​​​​​

Door Christel

Miss engagement

Over Christel

We hebben het altijd al gezegd, maar nu is het ook onderzocht: mensen vinden het makkelijk om over te stappen naar een andere autoverzekeraar. Bij Ditzo sluit je in 5 minuten je autoverzekering af en zeggen we je oude verzekering ook gratis voor je op. Heel eenvoudig dus!

Maar eerst nog even wat over het onderzoek. Het onderzoeksbureau Gfk vroeg ruim 800 consumenten met een autoverzekering hoeveel moeite het kostte om over te stappen naar een andere autoverzekeraar. Van de personen die in het afgelopen jaar waren overgestapt, vond 92% dit gemakkelijk of heel gemakkelijk. En van de ondervraagden die niet waren geswitcht, dacht tweederde dat overstappen gemakkelijk of heel gemakkelijk was.

Vier op de vijf huishoudens heeft een auto

Uit het onderzoek van GfK blijkt ook dat ongeveer vier op de vijf van alle Nederlandse huishoudens een autoverzekering heeft. Van de consumenten met zo’n verzekering was 7,7 procent in de twaalf maanden voor het onderzoek naar een andere verzekeraar overgestapt. Dat percentage ligt hoger dan bij bijvoorbeeld zorgverzekeraars. Volgens zorginformatiebureau Vektis wisselde 6,4 procent eind 2016 van zorgverzekeraar.

Het hele jaar door overstappen

In tegenstelling tot de zorgverzekering kun je voor je autoverzekering het hele jaar door overstappen. Vaak is je huidige autoverzekering maandelijks opzegbaar als je langer dan een jaar verzekerd bent. In sommige gevallen is een autoverzekering zelfs dagelijks opzegbaar en is overstappen nog eenvoudiger.

Digitale Overstapservice van Ditzo

Met onze Digitale Overstapservice sluit je een Ditzo Autoverzekering  af én zeg je je oude verzekering op. Tijdens het afsluiten van de Ditzo Autoverzekering hoef je alleen maar aan te geven dat je gebruik wilt maken van onze Digitale Overstapservice. Wij doen de rest: we sturen namens jou een opzegging naar je huidige verzekeraar en zelf ontvang je een bevestiging per e-mail. Handig toch?

Nog niet bij Ditzo verzekerd en benieuwd naar de opzegtermijn van jouw autoverzekeraar? Voor het gemak hebben we ze voor je op een rijtje gezet. Wil je overstappen naar Ditzo? Bereken dan snel je premie en maak gebruik van onze Overstapservice.


Door Christel

Miss engagement

Over Christel