Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Pech met je bagage: een top 10

30 mei 2016

Mei en juni: de maanden waarin vakantiegeld wordt uitgekeerd. En de voorpret voor de vakantie steeds meer begint. Waar je liever niet over nadenkt, is dat er dingen mis kunnen gaan. Maar het kan gebeuren, bijvoorbeeld met je bagage. Dankzij de Europeesche, ons ‘zusje’, hebben we een top 10 van reisartikelen waar de meeste claims over binnenkomen. Van de zomerperiode dan, want in de top 10 van afgelopen periode kwam 7 keer een wintersport artikel voor ;) 

Door Nelleke

Miss content

Over Nelleke

Dus, extra goed opletten geblazen met onderstaande spullen en doe er je voordeel mee.

  1. Telefoons
  2. Tablets en e-readers
  3. (Zonne)brillen
  4. Camera’s
  5. Laptops
  6. Kleding
  7. Sieraden
  8. Koptelefoons
  9. Koffers
  10. Surfuitrusting

Elektronische apparatuur

Geen verrassing maar beschadigde en gestolen telefoons en tablets staan op nummer 1 en 2. Tegenwoordig heb je vrijwel overal wifi en telefoons en tablets worden op vakantie steeds intensiever gebruikt. Vooral diefstal kun je vaak voorkomen als je je spullen goed opbergt. Check van te voren bijvoorbeeld ook hoe veilig je vakantiebestemming is en wat eventuele trucjes zijn.  Zo werd een kennis van mij 2 keer in Zuid-Amerika gezakkenrold. Hij liep over een markt met zijn telefoon in zijn (wijde) broekzak en een boodschappentas. Plotseling werd er iets in zijn nek gegooid en automatisch greep hij met zijn vrije hand naar zijn nek. Weg telefoon die makkelijk te grijpen was. De tweede keer werd hij gezakkenrold toen hij in een drukke bus stond. Niet om jullie bang te maken natuurlijk ;) Maar de ervaring leert dat als je telefoon niet zichtbaar is/voor het grijpen ligt, de kans klein is dat dit je overkomt.

Koptelefoons en brillen

In 2015 stonden koptelefoons voor het eerst in de top 10 van schademeldingen. Steeds vaker nemen mensen grotere headphones mee op vakantie in plaats van oordopjes. Omdat ze duurder zijn, zijn ze gevoeliger voor diefstal. En als ze vallen, hebben ze vaak meer schade. Misschien je oordopjes bewaren voor als je op vakantie gaat? En draag je een bril op sterkte? Vergeet dan niet een reservebril mee te nemen. Zo was de bril van een vriendin al op de eerste vakantiedag gevallen. De rest van de vakantie liep ze noodgedwongen met een scheve en gebroken bril rond.

Koffers

Wat je ook absoluut niet wil, is je hele koffer kwijtraken. Tenslotte zit daar tijdens je vakantie je hele hebben en houden in. Het risico bestaat natuurlijk altijd. Wat je wel kunt doen is de (eventuele) schade zoveel mogelijk beperken. Ga je vliegen? Neem dan een extra setje kleren mee in je handbagage. En ga je met anderen op vakantie, zou je je spullen kunnen verdelen over meerdere koffers.

Surfuitrusting

Helemaal onderaan het rijtje staat surfuitrusting (goed voor 1 procent van het aantal claims). Surfboards schijnen erg gewild te zijn bij dieven. Toen ik in Costa Rica even het water inliep om wat tegen een vriendin te zeggen (en mijn board op het strand achterliet) , kwam er direct een local naar mij toe die mij waarschuwde voor dieven. Naast de tip kreeg ik er gratis een preek bij: hij begreep maar niet hoe toeristen zo dom kunnen zijn alles op het strand achter te laten (tot paspoorten aan toe vertelde hij). Dus, ook ik kan er nog wat van leren :-).

Welke schade is gedekt?

Heb je een Ditzo Reisverzekering, dan is beschadiging, diefstal en verlies van bagage en reisdocumenten automatisch meeverzekerd (tot maximale bedragen). En mocht je schade hebben, dan kun je dit gemakkelijk en snel melden via WhatsApp.


Door Nelleke

Miss content

Over Nelleke