Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Pokémon Go

​Pokémon Go Go Go!

23 sep 2016

​Sinds mijn puberkinderen een smartphone en tablet hebben, richtten ze zich meer op hun schermpjes dan op de wereld om hen heen. Buiten kwamen ze alleen voor het hoogstnoodzakelijke, zoals school of muziekles. Het was een dagelijks terugkerende strijd om ze nog iets anders te laten doen dan YouTube-filmpjes kijken of gamen. Sinds Pokémon Go is dat veranderd. Ze doen nu uit zichzelf boodschappen en lopen na het avondeten gezellig nog een rondje door de wijk. En dat zonder dat ik ze hun geliefde schermpjes hoef af te pakken. Ik zeg, Pokémon Go Go Go!

Door Christel

Miss engagement

Over Christel

In beweging

Ik wilde heel graag dat mijn kinderen meer bewogen, maar ik ondervond ook dagelijks hoe moeilijk het was om ze achter hun schermpjes vandaan te trekken. En zelf geef ik ook niet altijd het goede voorbeeld met mijn schrijfwerk en mijn spelletjes Wordfeud. Maar Pokémon Go lijkt nu de oplossing. Want om het spel goed te spelen, moeten we de paden op en de lanen in!

Verplicht wandelen

Ik hou van wandelen, maar ik kreeg mijn kinderen bijna nooit mee. Sinds Pokémon Go hangen ze niet meer op de bank, maar lopen ze met me mee. We hebben al honderden kilometers afgelegd. Want om in het spel verder te komen, moeten we veel lopen. We wandelen wat af om Pokémon te vangen, eieren uit te broeden, spullen via Pokéstops te verzamelen en onze Pokémon te laten vechten in de her en der in de wijk opgestelde Gyms. Wandelen is ineens niet meer iets saais en voor ouderen. Misschien is het wel iets om het spel op te nemen in de zorgverzekering :-)?

Verbroedering

Nog een leuke bijkomstigheid is dat ik veel meer tijd actief met mijn kinderen doorbreng dan voorheen. We gaan gezamenlijk op pad om op Pokémon te jagen. Wat ik ook zo goed vind aan het spel, is dat als er een Pokémon verschijnt, iedereen deze kan vangen. Je kaapt dus nooit een Pokémon voor iemands neus weg. Het spel verbroedert dus ook. Laatst zagen we een Lapras op de Pokémonradar (daarmee kun je zien dat er eentje in de buurt zit) en al zoekende wees een groepje jongens ons de weg zodat wij hem ook konden vangen. Iedereen blij!

Ook onderweg en op het werk

Niet alleen ’s avonds en in het weekend spelen we het spel. Op het werk wordt er in de pauze ineens opvallend vaak gelunchwandeld, ook door collega’s die eerst hun boterhammetjes achter hun bureau aten. We zagen laatst zelfs een onbekende Pokémon op kantoor :-). Ook op de fiets naar school kijken de kinderen goed uit naar Pokémon en zelf hou ik ook mijn ogen goed open als ik lopend boodschappen doe. Je weet maar nooit wanneer een zeldzame Pokémon je pad kruist. Uiteraard weten we allemaal dat we ook het verkeer om ons heen goed in de gaten moeten blijven houden. De app helpt ons daar trouwens ook steeds aan herinneren. De makers nemen hier goed hun verantwoordelijkheid.

Kick

Pokémon Go zorgt er voor dat ik meer beweeg en ook beter slaap door de avondwandelingetjes. Ik word er ook heel vrolijk van, want het geeft een enorme kick als je een zeldzame Pokémon vangt of als er iets geweldigs uit een ei komt. En dat ik dit samen met mijn kinderen kan doen, is nog wel het mooiste van het spel. Mijn jongste zoon zei laatst toen we op weg naar Kijkduin waren “Mam, ik vind het echt heel leuk dat je dit samen met ons speelt”.


Door Christel

Miss engagement

Over Christel