Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Portemonnee gestolen

Portemonnee gestolen

16 aug 2018

​​Na een gezellige middag winkelen blijkt je portemonnee gestolen of verloren. Creditcards, bankpassen, rijbewijs, OV-chipkaart en contant geld, alles is weg. Heel vervelend, maar zakkenrollers slaan razendsnel hun slag. Is deze diefstal wel verzekerd? En wat kun je doen als je portemonnee gestolen is?​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther
​​

Portemonnee gestolen op s​traat

Geld, bankpassen en andere dingen die je dagelijks meeneemt, vallen onder de inboedel. Toch gelden er voor je inboedel op straat andere regels dan in huis. Met de Ditzo Inboedelverzekering is diefstal van je portemonnee op straat nooit verzekerd.

Verzekerd voor zakkenrollers?

Heb je de diefstal niet opgemerkt, dan spreken wij van zakkenrollen. Onopgemerkte diefstal van je inboedel is niet verzekerd met onze inboedelverzekering. Dus ook je gerolde portemonnee vergoeden wij niet. Is je portemonnee gestolen? Doe altijd aangifte van diefstal bij de politie.

Maximale vergoeding gestolen geld

Je portemonnee, geld, waardepapieren of creditcard vanuit je woning gestolen of beschadigd? De maximale vergoeding is € 500 per gebeurtenis. Let op: wordt er geld gepind met jouw gestolen pinpas of creditcard? Dit krijg je niet vergoed.

Stappenplan portemonnee gestolen

Als je portemonnee is gestolen, is het aan te raden om snel maatregelen te nemen om meer ellende te voorkomen:

1. Blokkeer direct pinpassen

Veel banken hebben een telefoonnummer dat je direct kunt bellen als je je bankpas wilt laten blokkeren. Hieronder de telefoonnummers van drie populaire banken voor binnen- en buitenland:

Vanuit Nederland

  • ING Betaalpas en creditcard, tel. 020 22 888 00 
  • ABN AMRO Betaalpas en creditcard, tel. 0900 - 0024 
  • Rabobank wereldpas, 088 72 267 67

Vanuit het buitenland

  • ING Betaalpas en credit card, tel. +31 20 22 888 00 
  • ABN AMRO Betaalpas en creditcard, tel. +31 10 24 117 20 
  • Rabobank wereldpas, tel. +31 88 72 267 67

*Informatie is van juni 2018, kijk op paskwijt.nl voor meest recente informatie

2. Blokkeer je creditcard

Ook het blokkeren van je creditcard is heel belangrijk. Dieven kunnen met een creditcard direct hun slag slaan bij winkels of op internet. Kijk op paskwijt.nl voor contactinformatie van banken en creditcardmaatschappijen.

Ook je kentekenbewijs gestolen? Vraag direct een nieuw kentekenbewijs aan.

3. Direct aangifte doen bij politie

Nadat je alle passen hebt geblokkeerd, doe je er goed aan om aangifte te doen bij de politie. Zonder aangiftebewijs krijg je in veel gevallen geen vergoeding. Heb je de politie niet met spoed nodig? Bel dan 0900-8844. Bel alleen met het alarmnummer 112 als er geweld is gepleegd bij de diefstal van je portemonnee.

4. Meld de diefstal bij ons

Is je portemonnee thuis gestolen? Meld dan direct online je inboedelschade. Dat kan op verschillende manieren:

  • Online: ga naar Mijn Ditzo​ en kies Schademelden Online
  • Telefonisch: bel ons op 030 - 699 79 30.
  • WhatsApp: stuur drie goede foto’s van je schade naar: 06 - 516 777 01

Is er sprake van spoed? Je kunt onze hulpdienst 24 uur per dag bereiken, waar je ook bent:

  • Ditzo Alarmcentrale: +31 30 699 07 08

Portemonnee gestolen in huis

Als je portemonnee thuis is gestolen, dan is dit vaak wel verzekerd. Bij diefstal van je portemonnee uit je woning hoeven er geen aantoonbare braaksporen te zijn, zoals een geforceerd slot of een ingeslagen ruit. Maar bij diefstal uit een gemeenschappelijke ruimte moet je wel kunnen aantonen dat er is ingebroken. Diefstal door insluipers is niet verzekerd met onze Inboedelverzekering.

Portemonnee gestolen uit tuin of garage

Buiten je woning in bijgebouwen is diefstal niet altijd verzekerd. Als je portemonnee van je tuintafel is gestolen, dan is dit niet gedekt met onze inboedelverzekering. Vindt de diefstal van je portemonnee plaats in een losstaande garage bij je huis? Dan is dit alleen verzekerd als er sporen zijn van inbraak.

Vergoeding portemonnee gestolen

Binnen je woning geldt dus een vergoeding tot een maximum van € 500 per verzekerde gebeurtenis voor schade of verlies van spullen zoals geld of geldswaardig papier. Is er geld van anderen in jouw woning aanwezig? Dan is dit ook verzekerd. Is je portemonnee uit je auto gestolen? Dat vergoeden wij tot maximaal € 250.

Kijk in de voorwaarden​ van de inboedelverzekering voor alle vergoedingen en uitsluitingen.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther