Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Heb je nog recht op fysiotherapie?

Naar de fysiotherapeut, maar heb je nog recht op vergoeding?

​Het nieuwe jaar is net begonnen en wat doen de meesten van ons… denken aan goede voornemens! Een enkeling voert dit ook uit door bijvoorbeeld met veel pijn en moeite (en tegenzin) naar de sportschool te gaan. Misschien om dat mooie figuur te krijgen rond de zomer. Er ontstaat dan wel een verhoogde kans op blessures, want je beweegt nooit en opeens moet het allemaal. Hoe zit het nu als het in je rug schiet en je naar een fysiotherapeut moet? Dan kom je terecht in het moeilijke hoofdstuk dat fysiotherapie heet. Want heb je nog recht op vergoeding en waar kun je dat vinden?

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

​Heb je nog recht op een vergoeding?

Vanuit de basisverzekering heb je wanneer je bent doorverwezen bent door de huisarts of medisch specialist vanaf de 21e behandeling recht op vergoeding als het gaat om een aandoening die vermeld staat op de Bijlage 1 van Besluit zorgverzekering. Dit betekent dat je je eerste behandelingen sowieso altijd zelf moet betalen. Maar heb je een aanvullende zorgverzekering afgesloten? Dan krijg je bij Ditzo 9 behandelingen vergoed.

Het kan zijn dat je niet alle behandelingen waarvoor je verzekerd bent hebt gebruikt. Hier kun je dan, in hetzelfde kalenderjaar, nog steeds gebruik van maken. Stel dat je verzekerd bent voor 9 fysiotherapiebehandelingen en nog maar 5 keer bij de fysiotherapeut bent geweest. Dan kun je in hetzelfde kalenderjaar nog 4 behandelingen vergoed krijgen. Maar ben je wel 5 keer bij de fysiotherapeut geweest? Of was het nou toch 6 keer? Aan het begin van het jaar is het antwoord op deze vraag niet zo moeilijk om te beantwoorden. Maar rond de zomer, in dit geval de aanleiding van je goede voornemen, krab je jezelf misschien achter je oor bij dezelfde vraag.

De mijn omgeving van Ditzo helpt!

In Mijn Zorgverzekering, de mijn omgeving van Ditzo, vind je alle zorg waarvoor je vergoeding hebt gevraagd. Je logt hiervoor in met je DigiD. Ga vervolgens naar het tegeltje ‘Declaratieoverzicht’. Via de knop ‘filters’ kun je verschillende selecties maken, bijvoorbeeld per zorgsoort. Dit is vooral handig voor een zorgsoort waarbij een maximum geldt zoals bij fysiotherapie. Je vindt fysiotherapie door te zoeken op paramedische hulp. Zo controleer je makkelijk hoeveel behandelingen je al hebt gehad, en met een simpele rekensom hoeveel behandelingen je nog vergoed krijgt.

Overzicht Fysiotherapie in Mijn Ditzo

Let wel even op of de gegevens up-to-date zijn

Het is afhankelijk van je fysiotherapeut of deze gegevens up-to-date zijn. Wij vergoeden namelijk nog nota’s die binnen 3 jaar na behandeldatum worden ingediend. Ga je naar een fysiotherapeut waar wij een contract mee afgesloten hebben? Dan stuurt de fysiotherapeut de rekening direct naar ons. Maar doet de fysiotherapeut dit niet direct na de behandelingen dan kan het dus zijn dat de gegevens in Mijn Zorgverzekering niet helemaal up-to-date zijn. In de meeste gevallen zal dit wel zo zijn, maar twijfel je hier over, neem dan even contact op met je fysiotherapeut.

Opeens lijkt die zomer waar ik het eerder over had toch niet zo ver in de toekomst te liggen. Wanneer je een blessure hebt kan de fysiotherapeut je helpen. Hij geeft adviezen en oefeningen die ervoor zorgen dat jou lichaam zich optimaal kan herstellen. Wanneer je bent herstelt en de fysiotherapeut geeft je groen licht kun je verder gaan met je trainingen. Wellicht ben je nog net op tijd voor de zomer met jouw Killer Body! Maar pas op voor nieuwe blessures en train verstandig.

Lees meer over alle vergoedingen en polisvoorwaarden, met alle uitsluitingen en voorwaarden rondom fysiotherapie.

 

Door Michiel

Mister social

Over Michiel