Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Ditzo introduceert nieuwe rechtsbijstandverzekering

Ditzo vernieuwde in januari 2014 alle verzekeringen, behalve de rechtsbijstandsverzekering. Twee jaar later maakten we dat alsnog goed. Consumenten kunnen weer een Ditzo Rechtsbijstandverzekering afsluiten! De verzekering is gewijzigd ten opzichte van de rechtsbijstandverzekering van voor 25 januari 2014. Je leest hier meer over de wijzigingen. De oude rechtsbijstandverzekering via ARAG blijft trouwens gewoon bestaan.

Door

Waarom een rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Heb je ruzie met de buren of een meningsverschil over een onbetaalde rekening? Een conflict los je het liefst snel en goed op. Maar wat als je een juridisch conflict op of buiten je werk hebt, bijvoorbeeld bij ontslag of over een aankoop? Hoe goed kun je jezelf dan verdedigen?

Met een rechtsbijstandverzekering sta je sterk. Een specialist helpt je bij het onderbouwen en verdedigen van jouw belangen en de financiële risico’s van verzekerde conflicten zijn afgedekt. Met deze nieuwe rechtsbijstandverzekering werken we samen met DAS en je kunt deze rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd afsluiten, tenzij je al wist of kon weten dat er een juridisch conflict zou ontstaan. Bij de oude rechtsbijstandverzekering was de wachttijd 2 maanden.

Uitgebreide basismodule Consument en Wonen

Met de Ditzo Rechtsbijstandverzekering 2016 ben je verzekerd voor de meest voorkomende juridische conflicten. Dat komt doordat onze rechtsbijstandverzekering een uitgebreide basismodule Consument & Wonen heeft. Daarnaast kun je zelf kiezen welke aanvullende modules je afsluit. Je hebt de keuze uit de modules Inkomen, Verkeer en Fiscaal & Vermogen. De modules Verkeer en Inkomen zijn daarnaast nog verder uit te breiden met een extra dekking. In onze oude rechtsbijstandverzekering kennen we geen basismodule maar heb je de keuze uit 4 losse modules (Werk & inkomen, Consument & woning, Vermogen en Verkeer).

Rechtsbijstandverzekering zonder eigen risico

De nieuwe rechtsbijstandverzekering kent geen eigen risico. In het oude rechsbijstandproduct via ARAG is dat € 200. Ook zijn bij de nieuwe verzekering via DAS alle personen die bij je in huis wonen (bijv. partner en kinderen, (schoon-) ouders of au pair meeverzekerd. Dat is heel handig, je kiest gewoon voor de optie ‘meerpersoons’. In de oude verzekering vielen daar alleen je partner of echtgenoot en je inwonende kinderen onder. Voor de uitwonende kinderen zijn de regels nagenoeg gelijk.

Benieuwd naar de rechtsbijstandverzekering kosten?

De kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn afhankelijk van de modules die je kiest, bijvoorbeeld Verkeer of Inkomen. Ook kun je kiezen uit een Europa- of Werelddekking. Bereken in een paar stappen de premie, je kunt vervolgens direct jouw rechtsbijstandverzekering afsluiten!


Door