Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

13 sep 2017

​Wil je een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk om op een aantal dingen te letten die per verzekeraar kunnen verschillen. Zo kan iedere verzekeraar een andere wachttijd, eigen risico en een verzekerd bedrag hanteren.

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

Rechtsbijstandverzekering met werelddekking?

Ga je naar het buitenland op vakantie en krijg je daar een juridisch conflict? Dan wil je goed verzekerd zijn. Het is daarom belangrijk om bij het vergelijken van rechtsbijstandverzekeringen te letten op het dekkingsgebied. Ook kan het per module, bijvoorbeeld Werk of Consument & Wonen, verschillen waar de dekking geldt. Bekijk hiervoor de voorwaarden​.

Dekkingen en het verzekerde bedrag

Bij Ditzo heb je de mogelijkheid om dekkingen uit te sluiten. Zo kun je met de Ditzo Rechtsbijstandverzekering naast de basismodule Consument & Wonen, kiezen of je gebruik wilt maken van de andere modules. Je kunt kiezen voor de modules Werk, Fiscaal & Vermogen, Verkeer & Vakantie en Persoon & Familie. Ook is het goed te kijken naar het verzekerde bedrag. Zo heeft de ene verzekeraar een standaard verzekerd bedrag van € 30.000, bij Ditzo is het kostenmaximum maximaal € 60.000 binnen de EU.

Wel of geen wachttijd bij een rechtsbijstandverzekering

rechtsbijstandverzekering afsluitenWat is wachttijd bij een rechtsbijstandverzekering? Soms kun je een bepaalde periode na het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering nog geen gebruik maken van juridische hulp. Dit wordt wachttijd genoemd. Bij Ditzo hebben we dit niet, je kunt een rechtsbijstandverzekering afsluiten zonder wachttijd. Je kunt de rechtsbijstandverzekering meteen gebruiken! Houd er wel rekening mee dat je geen zaak kunt melden als je al wist of kon weten dat er een juridisch conflict speelde.

Geldt er een eigen risico?

Soms is er sprake van een eigen risico, dit betekent dat een bepaald bedrag van de gemaakte kosten van de rechtshulp voor jouw rekening komt. Niet iedere verzekeraar hanteert een eigen risico. De Ditzo Rechtsbijstandverzekering heeft geen eigen risico, behalve als je kiest voor een externe rechtshulpverlener (vrije advocaatkeuze) als je een juridisch conflict hebt. Dan geldt er een eigen risico van € 250.

Let op overlap bij een rechtsbijstandverzekering

Vaak wordt bij een autoverzekering een aanvullende dekking ‘rechtsbijstand motorrijtuigen​’ afgesloten. Hiermee ben je natuurlijk goed verzekerd voor conflicten met jouw auto, zoals een geschil bij de aan- of verkoop van jouw auto of een strafzaak. Heb je meerdere auto’s? Dan kan het een stuk voordeliger zijn om de module Verkeer & Vakantie bij jouw rechtsbijstandverzekering af te sluiten! Hierbij geldt de dekking direct voor al jouw motorrijtuigen en zo voorkom je dat je dubbel betaalt.

Jouw rechtsbijstandverzekering kan direct ingaan

Wil je direct een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Vul dan jouw gegevens in en bekijk de premie van de Ditzo Rechtsbijstandverzekering. Vervolgens sluit je de verzekering direct af!


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther