Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Rechtsbijstandverzekering nodig

Rechtsbijstandverzekering nodig?

24 mrt 2017

​Is een rechtsbijstandverzekering nodig? Op die vraag hebben we geen standaard antwoord, de kans op een juridisch conflict is lastig in te schatten. Een aantal omstandigheden kunnen de kans op een conflict wel vergroten,  bijvoorbeeld als je regelmatig van baan wisselt of vaak verhuist. Met de Ditzo Rechtsbijstandverzekering heb je de keuze uit verschillende modules, zodat het op jouw situatie af te stemmen is.

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

​Beste rechtsbijstandverzekering

Ben je je aan het oriënteren en wil je gaan voor de beste rechtsbijstandverzekering? De beste rechtsbijstandverzekering bepaal je natuurlijk zelf. Let bij het vergelijken, naast de kosten van de rechtsbijstandverzekering, altijd op de dekkingen en voorwaarden. Onderzoeksbureau Moneyview heeft ons 5 sterren voor ‘prijs’ gegeven!

Rechtsbijstandverzekering Consument en Wonen

Met de dekking Consument en Wonen ben je verzekerd voor veelvoorkomende conflicten, je kunt hierbij denken aan een conflict over een geboekte vakantie, een conflict over schade die jou of jouw spullen is toegebracht of een burenruzie. Ook conflicten die te maken hebben met het bouwen, verbouwen, kopen of verkopen van een woning zijn verzekerd. De dekking Consument en Wonen is bij de Ditzo Rechtsbijstandverzekering standaard meeverzekerd.

Consument en Wonen 

Module Werk

Wil je goed verzekerd zijn voor eventuele problemen over een uitkering of studiefinanciering of ontslag? Met een Ditzo rechtsbijstandverzekering met de module 'Werk​' krijg je juridische hulp bij dit soort zaken. Daarnaast kun je denken aan een conflict over jouw arbeidscontract. Let op, je hebt alleen recht op rechtsbijstand als je bij het afsluiten van de verzekering nog niet wist of kon weten dat je juridische hulp nodig zou hebben.Je kunt zelf beslissen of deze module als aanvulling op je rechtsbijstandverzekering nodig is.

Module Verkeer & Vakantie

Met de module verkeer krijg je juridische hulp wanneer je door schuld van een ander schade lijdt in het verkeer en persoonlijk letsel die daardoor kan ontstaan. Of je nou deelneemt als automobilist, rijdt op een fiets of scooter of als voetganger. Met de module verkeer van de Ditzo Rechtsbijstandverzekering ben je wereldwijd verzekerd tegen conflicten over bijvoorbeeld strafrechtelijke vervolging in het verkeer, verkeersboetes en persoonlijk letsel die is ontstaan in het verkeer. Heb je een motorrijtuig in bezit? Dan is het mogelijk om voor de aanvullende module ‘motorrijtuigen’ te kiezen.

Module Fiscaal en Vermogen

Voor conflicten over vermogensbeheer (het kopen, verkopen of beheren van aandelen en obligaties) ben met de module Fiscaal en Vermogen verzekerd. Heb je een recreatiewoning in het buitenland die voor jouw eigen gebruik is bestemd, dan krijg je ook juridische hulp als je hiermee een conflict krijgt. Je bepaalt dus zelf of deze module voor jou nodig is.

Direct jouw rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Laat jouw rechtsbijstandverzekering direct ingaan door de premieberekening te maken en de stappen te volgen om zo de Ditzo rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Kies je de gewenste dekking en modules. De rechtsbijstandverzekering kan direct ingaan tenzij er al iets speelt of je verwacht dat er een juridisch conflict zal ontstaan.​​​


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther