Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Zo hou je de regen buiten de deur

Heel veel regen? Dit doe je er tegen!

12 sep 2017

Het regent de laatste tijd best veel en best hard. Zoveel zelfs dat straten blank kwamen te staan en sommige tunnels en kelders kwamen onder water te staan. Heel vervelend natuurlijk. Gelukkig kun je zelf wat doen om de kans te verkleinen dat het water ook bezit neemt van jouw huis.

Door Gast

Gast blogger

Het regent in Nederland 25% meer dan in de jaren 50. En wanneer het regent, dan regent het vaak heftiger dan vroeger. En we kunnen hier beter maar aan wennen, want door de opwarming van de aarde zal dit de komende jaren alleen maar vaker voorkomen.
 

Water kruipt waar het gaan kan

Wanneer er veel regen valt, dan moet het ergens heen. Anders krijg je overstromingen. De waterschappen stellen tijdens hevige regenval alles in het werk om het water zo goed en snel mogelijk af te voeren. Desondanks zorgen hevige regenbuien her en der voor ondergelopen straten, kelders en tunnels. Gelukkig kun je zelf thuis ook al heel wat doen om er voor te zorgen dat het regenwater niet bij je over de vloer komt.
 

1. Haal een tegel uit je tuin

Heb je een betegelde tuin? Dan kun je een tegeltje uit je tuin halen en op de plek waar te tegel lag, wat planten. Zo zorg je ervoor dat de regen op een natuurlijke manier kan worden afgevoerd. De grond dient als waterreservoir en het plantje zorgt ervoor dat het water sneller de grond in kan.
 

2. Maak je dakgoot schoon

In de dakgoot kunnen zich in de loop der tijd heel wat takken en bladeren ophopen. Maak daarom regelmatig je dakgoot schoon. Zo voorkom je dat de afvoer verstopt raakt en het water op zoek moet naar een andere afvoerroute.
 

3. Vergeet je balkon niet

Voor een regenbui is een balkon niet meer dan een badkuip aan de buitenkant van je huis. Een prima plek om met water te vullen dus. Zorg er daarom voor dat het water dat op je balkon valt een plek heeft om heen te gaan. Check of er geen bladeren of ander vuil in de waterafvoer zit en of er geen spullen op je balkon de route naar de afvoer belemmeren.
 

4. Bescherm de spullen in je kelder

Het kan ondanks al je voorzorgsmaatregelen voorkomen dat je kelder toch onderloopt. Zet daarom als het even kan de spullen die je in je kelder opslaat in een stelling en niet direct op de grond. Zo is de kans kleiner dat een laagje regenwater de spullen in je kelder bereikt. Heeft je kelder een lichtschacht? Zorg dan dat deze waterdicht is.
 

5. Sluit deuren en ramen

Het is een open deur, maar we noemen het toch even. Sluit deuren en ramen als het hard regent. Anders regent het naar binnen. Maar dat begreep je zelf ook wel.
 
Wat doe jij om je huis regenwaterproof te houden. Deel je tips op Facebook.
 

Door Gast

Gast blogger