Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Reisverzekering afsluiten? Hier moet je op letten

13 jul 2022

Het is eindelijk zo ver! Na twee jaar van maatregelen gaan we een vakantieperiode in zonder restricties. En dus is het belangrijk om weer eens na te denken over de reisverzekering. Want hoe zat het ook alweer? En is je reisverzekering nog up to date? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een reisverzekering afsluit bij Ditzo.​

Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon

Wanneer sluit je een reisverzekering af?​

Over het algemeen sluit je een reisverzekering af voor alle reizen die je maakt waarbij je minimaal één nacht weg bent.

Een reisverzekering verzekert je spullen tegen onder andere schade, verlies of diefstal wanneer je op reis bent. Dat voelt wel zo prettig. Is je koffer bijvoorbeeld niet meegekomen met het vliegtuig? Dan vergoed de verzekeraar vaak een deel van de onkosten, zoals nieuwe kleren of een nieuwe tandenborstel. Zo kan jij blijven genieten van de vakantie, terwijl de luchtvaartmaatschappij naar je koffer zoekt. Maar ook wanneer je telefoon gestolen wordt op vakantie, of wanneer je je dure camera laat vallen, krijg je deze vaak (deels) vergoed.

Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je een paar keer per jaar op vakantie, of een nachtje weg? Dan kan het voordeliger zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. In dat geval betaal je een vast, laag bedrag per maand en ben je altijd verzekerd als je op vakantie gaat. Zelfs in Nederland.

Bij Ditzo heb je al een doorlopende reisverzekering vanaf €2,83 per maand. Je kunt zelf kiezen hoelang je aaneengesloten verzekerd wilt zijn: 60, 90 of 180 dagen. Naast de basisdekking kun je je ook aanvullend verzekeren om deze nog meer passend te maken voor jouw persoonlijke situatie. Denk aan een Werelddekking of een annuleringsdekking. Het kan nog beter: direct na het afsluiten van de reisverzekering kun je nu helemaal gratis een Capitool Reisgids uitkiezen!​

Verzeker je
vakanties
Nu met Capitool Reisgids!
Vanaf
€ 2,83 p/mnd
 

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Er is ook nog de optie om te kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Dit is een eenmalige verzekering voor de vakantie. Je betaalt dan alleen voor de dagen waarop je op vakantie gaat.

Ditzo biedt alleen doorlopende reisverzekeringen aan. Voor kortlopende verzekeringen verwijzen wij je graag door naar Europeesche Verzekeringen​, ook een merk van a.s.r. en gespecialiseerd in reisverzekeringen.

Wat dekt de Ditzo reisverzekering?

Wat er precies wordt vergoed met een reisverzekering, verschilt per aanbieder. Zo ben je bij Ditzo onder andere verzekerd, vanuit de basisdekking van je reisverzekering, voor noodzakelijke medische kosten die je niet vergoed krijgt vanuit je zorgverzekering. Maar ook diefstal, verlies of schade aan bagage dekt de verzekering voor je. Buitengewone kosten gemaakt, zoals een opsporingsactie bij vermissing? Ook dat kun je declareren.

Naast de basisdekking hebben wij hierna een aantal aanvullende dekkingen op een rijtje gezet die je altijd aan of uit kunt zetten via Mijn Ditzo (onze klantomgeving). Dit kan je dus laten afhangen van je bestemming. Je kunt deze dus zelfs op de dag van vertrek aanzetten en weer uitzetten als je thuis komt. Scheelt al snel een paar euro in de maand.

Kies je voor een reisverzekering met Europa- of Werelddekking?

Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je ervoor kiezen of je enkel in Europa of ook in de rest van de wereld verzekerd wil zijn. De Europadekking is goedkoper en biedt de basisdekking aan in Europa. Ben je dus van plan een verre reis te maken? Dan moet je de Werelddekking aanzetten om verzekerd te zijn. Zo ben je zelfs aan de andere kant van de wereld goed verzekerd.

Annuleringsdekking bij een reisverzekering

Eerste hotelovernachting gemist door een vertraagd vliegtuig? Of eerder terug van vakantie vanwege een overlijden? Met een annuleringsdekking verzeker je jezelf tegen de kosten van dit soort gebeurtenissen.

Voorwaarde is wel dat het om onvoorziene gebeurtenissen gaat. Wanneer bijvoorbeeld het ov-personeel zoals gepland staakt, en jij hierdoor het vliegtuig mist, heb je geen recht op een vergoeding. Je had immers kunnen weten dat je niet bij het vliegtuig kon komen. Maar wanneer dat vliegtuig uren vertraging heeft, waardoor je kosten moet maken, krijg je dat vaak wel vergoed.

Reisverzekering met wintersportdekking

Ga je op wintersport? Vergeet dan niet de wintersportdekking aan te zetten. Omdat wintersport meer risico met zich meebrengt dan een zomervakantie, kan je hiervoor een aparte module aanzetten. Zo weet je zeker dat een reddingsactie met helikopter wordt vergoed. Net als de kosten voor als je skispullen tijdens de après-ski worden gestolen.

Reisverzekering afsluiten? Ga voor de reisverzekering van Ditzo

Wil je zeker weten dat je goed verzekerd op reis gaat? Sluit dan een duurzame reisverzekering af bij Ditzo. Vanaf €2,83 per maand ben jij al verzekerd tegen onvoorziene kosten op vakantie. En wil je je dekking aanpassen? Bij Ditzo kun je alles snel en makkelijk online regelen. Zo geniet jij zorgeloos van nieuwe locaties, avonturen en culturen. Lees hier meer over de reisverzekering van Ditzo en bereken direct je premie​.​​​​​​​​​​​​​


Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon