Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​​​​​​​​​​Een reisverzekering: wat houdt het in?

Ga je op vakantie? Leuk! Maar je moet vaak wel aan veel dingen denken. Hoe je je huis achterlaat, welke spullen je meeneemt, of je nog vaccinaties moet halen en of je een reisverzekering nodig hebt. Het aanbod van reisverzekeringen is groot en dit kan verwarrend zijn. We leggen je graag de verschillende mogelijkheden uit.

Door Nelleke

Miss content

Over Nelleke

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Vooral als je buiten Nederland op vakantie gaat, kun je tegen onverwachte kosten oplopen die niet vergoed worden door andere verzekeringen. Bijvoorbeeld als je bagage gestolen wordt, je bepaalde medische kosten maakt of je je reis moet annuleren​. De kosten kunnen hoog oplopen; stel je komt in de bergen ten val en de traumahelikopter moet je ophalen. Tegen deze onvoorziene kosten kun je je verzekeren.

Maar ook als je in Nederland een nachtje weg gaat kan een reisverzekering handig zijn. Wordt bijvoorbeeld je dure camera gestolen en heb je op je inboedelverzekering geen buitenshuisdekking? Dan krijg je wel kosten vergoed via je reisverzekering.

Wat vergoedt een reisverzekering?

Elke reisverzekering heeft een basisdekking en is uit te breiden met aanvullende dekkingen. Handig, want zo kun je verzekeren wat voor jou nodig is. Als je bij Ditzo een reisverzekering afsluit, zijn bagage, medische kosten en hulpverlening standaard meeverzekerd. Verder kun je kiezen  uit de aanvullende dekkingen Annulering, (Winter)sport, Hulp en huur vervoermiddel en Ongevallen. Tot slot kun je vaak kiezen uit Europadekking of Werelddekking. Welke aanvullende dekkingen voor jou relevant zijn, hangt af van je reis. Bedenk bijvoorbeeld van te voren of je een gevaarlijke sport als snowboarden wilt doen. Vaak is dit niet vanuit de basisdekking maar wel vanuit een aanvullende dekking verzekerd.

Verzeker je
vakanties
Vanaf
€ 2,83
p/mnd
 

Is een reisverzekering voldoende tijdens de vakantie?

Of de reisverzekering voldoende is voor jou, hangt voornamelijk af van de reis die je gaat maken en de dekking die je gekozen hebt. Ga je bijvoorbeeld met de auto op vakantie? Kijk dan wat je autoverzekering vergoedt in geval van autopech, misschien is het handig om je hiervoor aanvullend te verzekeren via de reisverzekering.

Kortlopende of langlopende reisverzekering?

Er bestaan allerlei verschillende reisverzekeringen. Een belangrijk verschil is de duur waarvoor je verzekerd bent. Je hebt kortlopende- en langlopende reisverzekeringen​

Bij een kortlopende reisverzekering verzeker je je voor de duur van één vakantie, bijvoorbeeld voor 2 weken. Deze verzekering is in verhouding duurder dan een langlopende reisverzekering. Ga je vaker dan 1 keer op vakantie, is het vrijwel altijd goedkoper om een langlopende reisverzekering af te sluiten. Bij een dergelijke verzekering ben je het hele jaar door goed verzekerd. Ook voor je (onverwachte) weekendjes weg in Nederland. Je hebt al een Ditzo Doorlopende Reisverzekering vanaf € 2,83 per maand, dat is € 33,96 per jaar. Voor bagage geldt dan nog wel een eigen risico van € 75.

Op welk moment een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering kun je tot het moment dat je vertrekt, afsluiten. Dus ook nog als je op Schiphol staat en je vliegtuig bijna vertrekt! Als je de dekking Annulering wilt afsluiten of toevoegen moet dit wel eerder, namelijk binnen 7 dagen na het boeken van je reis. Benieuwd naar de premie van de Ditzo Reisverzekering? Deze kun je hier berekenen.

​​​​​​

Door Nelleke

Miss content

Over Nelleke