Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​a.s.r. helpt mee de weg veiliger te maken

21 sep 2015

​Je rijdt van je werk naar huis en je checkt even op je smartphone of je vriendin of collega nog iets dringends heeft geappt. We weten allemaal dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden en toch doen we het soms. Maar met de onlangs geïntroduceerde Rij Veilig app van a.s.r. kan dat niet meer. Of je moet niet harder dan 15 km/u naar huis rijden...

Door

Geen afleiding meer

Zodra je harder dan 15 km/u rijdt, blokkeert de Rij Veilig app afleidende programma’s als Whatsapp, sms en social media. Sta je stil, dan komen alle berichten weer binnen. Je kunt nog wel handsfree bellen en je navigatie blijft ook ingeschakeld. Rij je met iemand mee of reis je met het OV dan kun je de passagiersmodus inschakelen, zodat er geen functies worden uitgeschakeld.

Verbetering verkeersveiligheid

De app zorgt ervoor dat bestuurders niet meer kunnen worden afgeleid door hun smartphone en dat zij met hun volle aandacht bij het verkeer zijn. Want gebruik van social media, apps en mobiel internet tijdens het rijden kan tot gevaarlijke situaties leiden, soms zelfs met dodelijke afloop. Door je smartphone te gebruiken tijdens het rijden, reageer je een stuk trager als je plotseling moet remmen en zie je niet wat er om je heen gebeurt. Je hebt een grotere kans op een een botsing. Met de Rij Veilig app (nu alleen nog voor Android) wil a.s.r. samen met jou de verkeersveiligheid verbeteren en het aantal ongelukken beperken.

Lees meer informatie over de Rij Veilig App


Door