Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Rijbewijs verlopen

Rijbewijs verlopen, ben ik verzekerd?

05 jan 2018

​Rijbewijs verlopen of een ongeldig rijbewijs? En loopt je auto schade op? Dan vergoeden wij, net zoals alle andere verzekeraars, deze schade meestal niet. Ook als je schade rijdt met een ontzegging van de rijbevoegdheid, ben je niet verzekerd.​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther
​​

Rijbewijs verlopen: onverzekerd en strafbaar

Is je rijbewijs verlopen? Dan mag je niet autorijden. Als je dat wel doet en de politie houdt je aan, dan krijg je een bekeuring. Let daarom goed op de geldigheid van je rijbewijs. Op het rijbewijs staat aangegeven tot wanneer dit geldig is. Voor die datum moet je het rijbewijs laten verlengen bij de gemeente waarin je woont.

Vergeten te verlengen?

Zonder geldig rijbewijs krijg je geen schadevergoeding als je schade rijdt. Soms kun je toch een schadevergoeding krijgen als je vergeten bent om je rijbewijs op tijd te laten vernieuwen. Dan mag je rijbewijs in elk geval niet langer dan één jaar verlopen zijn. Is dit bij jou het geval? Neem dan even contact​ met ons op.

Rijbewijs verlengen

In sommige gevallen is een medische keuring nodig om het rijbewijs te verlengen. Het CBR verstrekt, na een positieve medische keuring, binnen vier maanden een ‘verklaring van geschiktheid’. Hiermee kun je bij de gemeente het rijbewijs laten vernieuwen. Een medische keuring is vereist als:

  • Je in het bezit bent van een speciaal rijbewijs C, D, CE of DE, óf
  • Je ouder bent dan 70 jaar en beschikt over een rijbewijs

Auto uitlenen aan iemand met een verlopen rijbewijs

Veroorzaakt iemand van wie het rijbewijs is verlopen met jouw auto een ongeluk? De schade van de tegenpartij vergoeden wij altijd. Ook de schade aan jouw auto als deze Casco Allrisk verzekerd is. Wij eisen de uitkeringen vervolgens wel terug van degene die jouw auto bestuurde. Maar als je op de hoogte was van het ontbreken van een geldig rijbewijs, kunnen wij de uitkering ook van jou terugeisen. Bedenk vooraf goed wat de risico’s zijn van het uitlenen van een auto aan anderen.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther