Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Royement

Royement, wat is dat?

​​​Royement betekent opzeggen of beëindigen. Bij een royement wordt een verzekering stopgezet, bijvoorbeeld omdat je jouw verzekering zelf wilt stopzetten of omdat wij jouw verzekering stopzetten. Dit kan zijn door wanbetaling, fraude of extreme schadegevallen.​ we gaan hier verder in op de autoverzekering.

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

Royement door jezelf

Je kunt zelf op een aantal momenten je autoverzekering opzeggen, bijvoorbeeld bij:

  • Verkoop of schorsing van je auto
  • Je auto is gestolen
  • Je stapt over naar een andere verzekeraar

Royement door verzekeraar

Een verzekeraar kan je autoverzekering royeren. Dat betekent dat je verzekering stopt. Ook wij moeten helaas soms ook iemand royeren. Hiervoor hebben wij natuurlijk wel goede redenen . Wij kunnen je verzekering opzeggen bij:

• Wanbetaling

Heb je de premie van je autoverzekering niet betaald? Een keertje vergeten, dat kan gebeuren. Wij sturen je na 14 dagen een herinnering. Ben je meer dan 30 dagen te laat met betalen, dan ben je een wanbetaler. Je hebt geen dekking meer vanaf de datum dat je de premie aan ons moest betalen. Wij kunnen een incassobureau inschakelen. Heb je alsnog de premie aan ons betaald? Dan krijg je een dag na ontvangst van de premie weer dekking op je verzekering. Betaal je de premie niet? Dan kunnen wij ervoor kiezen om je verzekering te beëindigen per de datum dat je de premie moest betalen.

• Fraude

Wanneer wij fraude vermoeden, doen wij natuurlijk eerst uitvoerig onderzoek. Is er sprake is van fraude, dan beëindigen wij je verzekering per direct

• Buitengewone schades

Als je buitengewoon vaak schade maakt of claimt, kunnen wij je Autoverzekering royeren. Het risico op toekomstige schade is voor ons dan te groot. Je moet het dan trouwens wel heel bont maken. Voordat het tot royeren komt, geven wij je de ruimte om je verhaal te doen. We kijken altijd eerst samen naar een andere oplossing. In plaats van een beëindiging kunnen wij ook andere maatregelen treffen. Bijvoorbeeld een hoger eigen risico, extra beveiligings-of preventie-eisen of een uitsluiting van een bepaald soort schade of schade-oorzaak

• Invordering rijbewijs door extreem hard rijden, alcohol- of drugsgebruik

Als de officier van justitie je rijbewijs invordert door te hard rijden, alcohol- of drugsgebruik achter het stuur, vervalt de dekking van je autoverzekering. Je mag dan officieel geen auto meer rijden. Je autoverzekering blijft gewoon doorlopen, totdat je zelf opzegt

Royement, wat nu?

Als je bent geroyeerd vanwege fraude, is het mogelijk dat je wordt geregistreerd in de landelijke database van stichting CIS. Deze registratie blijft acht jaar staan. Dit kan gevolgen hebben voor het afsluiten van een volgende autoverzekering. Je kunt in sommige gevallen niet direct online een autoverzekering afsluiten.

Vermoed je dat er een probleem is bij het afsluiten van een autoverzekering? Of is je autoverzekering door ons of je vorige verzekeraar geroyeerd? Stel ons gerust je vragen over het afsluiten van een autoverzekering.

Roy-data

Na het opzeggen van je autoverzekering plaatsen wij de royementsgegevens automatisch in Roy data. In deze databank kunnen wij ook je schadevrije jaren terugvinden. Tot 2007 kreeg je na het opzeggen van je autoverzekering een royementsverklaring. Dit is een verklaring met het aantal schadevrije jaren. Tegenwoordig werken alle autoverzekeraars met Roy data. Daarnaast informeert elke verzekeraar je een keer per jaar en bij het beëindigen van je autoverzekering over het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.

Nieuwe autoverzekering

Je autoverzekering opzeggen bij een negatief aantal schadevrije jaren is niet altijd verstandig. Het is namelijk erg lastig om bij minder dan nul schadevrije jaren een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Via sommige vergelijkingssites kun je bijvoorbeeld geen offerte aanvragen. Wij accepteren klanten vanaf 0 schadevrije jaren. Het is bij een negatief aantal schadevrije jaren slimmer om te blijven bij je huidige verzekeringsmaatschappij, totdat je weer op nul schadevrije jaren staat. Overstappen is dan eenvoudiger. daarnaast heb je dan meer keuze uit een betaalbare en goede autoverzekering.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther