Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
schadevrije jaren 3 jaar geldig

Schadevrije jaren bij Ditzo tot 3 jaar geldig

01 nov 2016

Als je je autoverzekering opzegt, registreert je verzekeraar het aantal schadevrije jaren. Bij veel verzekeraars vervallen die schadevrije jaren als je meer dan een jaar geen autoverzekering hebt. Niet zo logisch. Bij ons zijn je schadevrije jaren 3 jaar geldig!

Door

​Schadevrije jaren, wat zijn dat eigenlijk?

Als je een autoverzekering hebt die op jouw naam staat, bouw je schadevrije jaren op. Ieder jaar dat je geen schade hebt, krijg je er een extra schadevrij jaar bij. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger je op de no-claimladder staat en hoe meer korting op je premie. Voor de consument zijn deze schadevrije jaren dus van groot belang.

Schadevrije jaren in Roy-data

Als je je autoverzekering opzegt, bijvoorbeeld omdat je je auto hebt verkocht, geschorst of omdat je overstapt naar een andere verzekeraar, dan registreert je huidige verzekeraar het aantal schadevrije jaren in ‘Roy-data’. Roy-data is een centrale database waar alle verzekeraars schadevrije jaren in registreren en in gebruik kunnen nemen. Als je na een tijd een nieuwe autoverzekering afsluit, dan controleert de nieuwe verzekeraar in Roy-data het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgegeven.

En hoe doet Ditzo dit?

Je schadevrije jaren blijven in Roy-data minimaal 1 jaar na het beëindigen van een autoverzekering geldig. Ditzo accepteert schadevrije jaren tot 3 jaar terug. Als je je verzekering bij je vorige verzekeraar hebt opgezegd en bijvoorbeeld 2,5 jaar geen auto hebt gehad, dan houd je bij Ditzo gewoon je schadevrije jaren.

Direct een autoverzekering afsluiten?

Nieuwsgierig geworden naar de Ditzo Autoverzekering? Je kunt in een aantal stappen je premie berekenen en je autoverzekering direct afsluiten. Ook als je een nieuwe auto op het oog hebt, maar het kenteken nog niet weet kun je de premie bekijken. Je klikt dan op 'ik weet mijn kenteken niet' en vult het type en bouwjaar van de auto in.


Door