Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Documentaire "Schaken met de dood"

01 jun 2015

​Anderhalf jaar geleden stelde Ditzo 1 miljoen euro beschikbaar voor baanbrekend kankeronderzoek. In de campagne “Kijk Kanker de Wereld Uit” riepen we op om de video te bekijken en vooral te delen met familie en vrienden. Binnen 4 dagen hielpen honderdduizenden Nederlanders om samen ‘kanker de wereld uit te kijken’. Een maand later overhandigden we het bedrag van 1 miljoen euro aan Professor René Bernards van het Antoni van Leeuwenhoek.

Ongeveer vanaf die tijd worden onderzoeker professor René Bernards en internist-oncoloog Jan Schellens, én in een later stadium ook drie patiënten, gevolgd door regisseur en filmmaker Roel van Dalen. Met als doel hun onderzoek in beeld te brengen naar de werking van een experimentele combinatie van medicijnen tegen kanker. Een combinatie die nog niet eerder op mensen was getest.

De documentaire “Schaken met de Dood” geeft een bijzondere en unieke kijk achter de schermen van het instituut en behandelt een zeer actuele ontwikkeling binnen de kankerzorg, namelijk onderzoek naar personalized medicine. "De film geeft een beeld over het functioneren van een ziekenhuis van wereldformaat in een tijd waarin commerciëler moet worden gedacht, waarin niets meer zeker en vanzelfsprekend is”, aldus De Familie Film&TV, het productiebedrijf dat in coproductie met de NCRV de documentaire film produceert.

Op maandag 1 juni 2015 vindt de tv-première plaats van de documentaire film ‘Schaken met de Dood’. Zorg dat je het niet mist; NPO2 om 20.25 uur, NRCV 2doc. Nieuwsgierig geworden, kijk hier alvast naar een preview.

Door


Door