Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
30% meer ongevallen in eerste weken na de zomervakantie

30% meer ongevallen in de eerste weken na de zomervakantie

29 aug 2016

Terwijl ik tijdens de vakantie met mijn kinderen op zoek was naar Pokémon en als een soort beschermengel zorgde dat zij niet onder auto’s kwamen en door fietsers werden aangereden, bereidde Veilig Verkeer Nederland de campagne “De scholen zijn weer begonnen” voor. Dat blijkt nog steeds nodig want het aantal ongevallen met fietsers en voetgangers stijgt met 30% in de eerste weken na de zomervakantie.

Door Christel

Miss engagement

Over Christel

Met een grote tas op de rug en vaak in groepjes naast elkaar, fietsen de brugklassers de komende weken weer voor het eerst naar de middelbare school. Zij zijn nog onervaren fietsers en rijden vaak een onbekende route. Ook zonder dat ze op hun mobiel kijken of een Pokémon vangen wordt dit voor automobilisten dus extra goed opletten.

30% meer ongevallen met fietsers en voetgangers

Het blijkt dat elk jaar rond deze tijd de campagne “De scholen zijn weer begonnen” van Velig Verkeer Nederland nog steeds nodig is. Volgens cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS), stijgt na de zomervakantie het aantal claims van automobilisten na aanrijdingen met voetganger of fietser met ruim 30%.

Rijd rustiger

Het CVS is een onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Samen met Veilig Verkeer Nederland roept het Verbond automobilisten op om extra alert te zijn in het verkeer. Rij rustig op routes rond scholen en kijk goed uit voor slingerende fietsers of plotseling overstekende kinderen.

Wel schade? Meld via WhatsApp

Schade meld je bij Ditzo eenvoudig via WhatsApp, maar persoonlijke ongelukken moeten automobilisten natuurlijk te allen tijden proberen te voorkomen.

 


Door Christel

Miss engagement

Over Christel