Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Sieraden

Sieraden verzekeren

08 aug 2018

​Heb je voor sieraden een aparte verzekering nodig? Nee, je hebt geen aparte lijfsieradenverzekering nodig. Lijfsieraden verzeker je mee met je inboedelverzekering. Zo zijn jouw sieraden verzekerd tegen onder andere diefstal. De emotionele waarde van je sieraad krijg je er niet mee terug, maar een goede verzekering voor je sieraden bieden je wel financiële bescherming. Welke dekking voor sieraden past het beste bij jou?​

Door Gast

Gast blogger

​​

Wat zijn lijfsieraden?

Lijfsieraden zijn sieraden die (edel)metaal, gesteente, mineraal, ivoor, (bloed)koraal of vergelijkbare stoffen bevatten. Sieraden draag je op het lichaam. Denk aan een armband, een ketting of ring. Parels en horloges zijn ook lijfsieraden. Sieraden zijn vaak waardevol. Niet alleen emotioneel, maar ook geldelijk. Een verzekering voor je sieraden kan daarom voor een veilig gevoel zorgen.

Sieradenverzekering

Jouw lijfsieraden verzeker je met de Ditzo Inboedelverzekering binnenhuis standaard tot € 6.000,-. Zijn je sieraden meer waard en wil je je juwelen voor een hoger bedrag verzekeren? Dat kan. Ook hiervoor heb je geen aparte lijfsieradenverzekering nodig. Je kunt het verzekerde bedrag verhogen tot maximaal € 10.000. Op je polisblad staat voor welk bedrag jij je sieraden hebt verzekerd.

Schade aan sieraden

Je moet er niet aan denken, maar het kan zijn dat na een inbraak je sieraden zijn gestolen. Natuurlijk krijg je je juwelen er niet mee terug, maar het is een geruststellend gevoel dat je voor deze schade bent verzekerd. Bij schade ontvang je tot maximaal het verzekerde bedrag, zodat je, los van de emotionele waarde, een vergelijkbaar sieraad kunt kopen. Tip: fotografeer al je sieraden. Bij een eventuele schade of diefstal kun je laten zien om welke sieraden het gaat én hoe je sieraden er voor de schade uitzagen.

Waar zijn sieraden verzekerd?

Met je inboedelverzekering verzeker je je lijfsieraden voor schade door een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis in je woning. Zoals voor brand en diefstal. Natuurlijk draag je je horloge of die fonkelende ring niet alleen thuis. En die prachtige parelarmband draag je misschien juist graag bij speciale gelegenheden buitenshuis. Buiten je woning zijn jouw juwelen niet standaard verzekerd voor schade en diefstal. Is een speciale lijfsieradenverzekering voor buitenshuis dan nodig?

Buitenshuisdekking

Je sieraden ook buitenshuis verzekeren, dat kan met Kostbaarheden verlies en buitenshuis​. Dit is een aanvullende dekking die je kunt afsluiten bij je Inboedelverzekering. Hiermee verzeker je je bezittingen die je buiten jouw woning bij je hebt tot maximaal het bedrag dat op jouw polisblad staat bij deze kostbaarhedendekking. Lijfsieraden zoals je horloge bijvoorbeeld. Maar ook die prachtige ring en je dure camera-apparatuur verzeker je met Kostbaarheden verlies en buitenshuis. Wereldwijd. Dus of je nu in Nederland of op de Malediven bent, met onze buitenhuisdekking zijn kostbare bezittingen, zoals je lijfsieraden, verzekerd voor schade door een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis.

Kostbaarheden verzekeren

De aanvullende dekking Kostbaarheden verlies en buitenshuis sluit je ook af als het maximumbedrag voor sieraden bij je Inboedelverzekering niet voldoende is. Bij deze dekking bepaal jij het bedrag waarvoor je kostbaarheden wilt verzekeren. Je hebt keuze uit een maximumbedrag van € 7.500, € 15.000 of 25.0000. Zo kun jij je lijfsieraden tegen de juiste waarde verzekeren en ben je verzekerd van een dekkende schadevergoeding voor je lijfsieraden .Het kan zijn dat wij om een taxatierapport of aankoopnota’s van je kostbaarheden vragen als je schade hebt.

Verrast met een sieraad? Verzeker hem goed

Verrast jouw partner je met een prachtig sieraad, dan is dit direct meeverzekerd onder je Kostbaarhedenverzekering. Maar is het zo’n kostbaar stuk dat je verzekerd bedrag nu niet meer voldoende is? Je kunt het maximumbedrag op elk moment verhogen via Mijn Ditzo​.


Door Gast

Gast blogger