Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Snurkapps

Slaap apps: kom er bijvoorbeeld achter of (en hoe hard) jij snurkt

27 jan 2021

Heb jij ook altijd discussies met je partner over hoe hard je snurkt? Met behulp van deze apps kom je er voor eens en altijd achter hoe vaak en hard jou partner het te verduren heeft. Je kunt kijken welke anti-snurk maatregelen het beste voor jou werken, welke verschillende slaapfases er bestaan en wat het beste moment is om in de ochtend op te staan.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Wat kun je zelf doen?

Je leest overal om je smartphone uit je slaapkamer te verbannen en dan toch dit blog over slaapapps voor je smartphone?! Dit kan omdat je niet constant op je scherm hoeft te kijken. We hebben 3 slaap apps voor je op een rij gezet. Naast deze slaap apps leggen we in dit blog ook uit hoe Ditzo jou kan helpen.

Snurklab

SnurkLab registreert, meet en volgt je snurken en helpt je om effectieve manieren te ontdekken om het snurken te verminderen. De app is heel makkelijk te gebruiken: zet SnurkLab naast je bed aan terwijl je slaapt. In de ochtend ontdek je je Snurk score, precies wanneer en hoe hard je hebt gesnurkt en beluister je gesnurk achteraf. Met deze app kun je levensstijlfactoren en eventuele snurkremedies registreren en volgen, zodat je kunt zien hoe ze je snurken beïnvloeden.

 

Do I snore or grind

Deze app neemt al je snurk- en tandenknars-geluiden op en geeft zo een goed beeld hoeveel je snurkt of tandenknarst. Je kunt het gebruiken voor een van de volgende zaken:

Snurken

  • Ontdek of je meer of minder snurkt na alcoholgebruik, door de snurk score van dag tot dag te vergelijken
  • Heb je een snurkbeugel gekregen, dan kun je meten of deze goed is ingesteld (snurk je nog?)

Tandenknarsen

  • Heeft je tandarts gezegd dat je wellicht tandenknarst tijdens je slaap, check het nu zelf
  • Roken, cafeïne en alcohol verergeren het tandenknarsen, meet welke factor bij jou het meeste effect heeft
  • Heb je een bitje gehad tegen tandenknarsen dan kun je hier meten of het effect heeft

 

Sleep Cycle

Tijdens het slapen ga je door verschillende fases, variërend van een diepe tot lichte slaap. Sleep Cycle registreert gedurende de hele nacht de bewegingen die samenhangen met de slaapfase op dat moment. Op basis van je slaappatroon wordt er uitgerekend op welk moment je het beste wakker kunt worden. De app zal je wekken in je lichtste slaapfase, de fase waarin je je het minst moe voelt als je opstaat. Daarnaast kan de app helpen om je makkelijker in slaap te laten vallen en kun je je dagelijkse activiteiten bijhouden. Na een aantal weken kun je in kaart brengen hoe goed of slecht je slaapt met behulp van ingebouwde grafieken. Je kunt deze app gratis downloaden in de app stores.

 

Wat kan Ditzo voor je doen?

Heb je een of meerdere van deze apps geprobeerd en hebben de tips niet voldoende gewerkt dan kan het zijn dat er andere problemen zijn op het gebied van slaap. Het is dan verstandig om de huisarts te raadplegen. Mocht de huisarts je doorverwijzen voor een slaaponderzoek dan heeft Ditzo met bepaalde klinieken een versneld traject afgesproken, zodat je snel terecht kan.


Door Michiel

Mister social

Over Michiel