Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Een puppy met de hik

‘Telkens wanneer je appt in het verkeer, krijgt 'n puppy de hik’

31 okt 2017

​Zo, we hebben je aandacht. Tijd voor een serieuze vraag: wat moeten we doen om er voor te zorgen dat je die mobiel even opbergt? Maar echt. Vertel het ons. Wat moet er gebeuren? Want de cijfers die zijn een high five. Met een baksteen, in je gezicht. 82 procent van de Nederlanders die hun mobiel in het verkeer gebruikt, weet dat dit gevaarlijk is en doet het toch.

Door Gast

Gast blogger

​Soms weten we het gewoon even niet meer. Want weet je, we willen gewoon dat je niemand iets overkomt. Dus vertel het ons: wat moeten we doen om ervoor te zorgen dat je je mobiel nooit meer gebruikt wanneer je op de weg zit. Dat elke keer dat je je smartphone achter het stuur gebruikt, een puppy de hik krijgt? Of suikerklontjes in je benzinetank? Da’s niet diervriendelijk en zonde van je auto. Maar zeggen dat het gevaarlijk is, helpt niet. Want de cijfers laten zien dat we lak hebben aan de gevaren van smartphonegebruik in het verkeer. Want als we moeten kiezen tussen appen of per ongeluk iemand scheppen, kiezen de meeste mensen voor het eerste.

1 op de 2 mensen gebruikt smartphone in verkeer

Actualiteitenprogramma EenVandaag deed een tijdje geleden onderzoek naar mobiele telefoongebruik in het verkeer. En wat blijkt: we hebben onze telefoon onderweg bijna langer beet dan het stuur. Nu hoor ik je denken ‘da’s een beetje overdreven,’ en dat klopt. Dat neemt alleen niet weg dat 51 procent van de mensen die ondervraagd werden toegaven eens achter het stuur op hun mobiel te kijken. Dat zijn bij elkaar iets meer dan 3 miljoen automobilisten. In de leeftijdsgroep tot 45 jaar ligt dit percentage nog hoger: daar kijkt driekwart tijdens een rit op de openbare weg op zijn mobiele telefoon.

Geen cijfers, maar oplossingen

Genoeg cijfers nu. Want die ken je onderhand wel. Daarom vragen we ons af: wat is er volgens jou voor nodig om je mobiele telefoon achter het stuur met rust te laten? Zijn flinke boetes of zelfs gevangenisstraffen de oplossing, heb je behoefte aan hulpmiddelen of is het een kwestie van verantwoordelijkheid nemen voor ons gedrag. Wat is volgens jou de beste oplossing? Reageer op Facebook.


Door Gast

Gast blogger