Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Survival gids Tour de France in Utrecht

Op 4 juli 2015 is het zo ver! De Grand Départ van de Tour de France is in Utrecht. De renners zullen zich wagen aan de eerste tijdrit van de Tour de France door de Domstad. De start is om 14.00 uur. Je wilt graag gaan kijken, waar moet je mee rekening houden?

Door

Met de auto
De binnenstad van Utrecht is tijdens de Tour de France afgesloten voor alle auto’s. De gemeente adviseert bezoekers met het OV of op de fiets (!) te komen. Maar als je écht met de auto wilt komen, dan is dat ook mogelijk. Rondom Utrecht zijn enkele transferia goed bereikbaar. Je kunt hier je auto parkeren en met het openbaar vervoer verder gaan.

Tip: koop je parkeerkaart alvast online voor € 15,- http://www.tourdefranceutrecht.com/bereikbaarheid_auto. Dat scheelt je € 5 als je een kaart ter plekke moet kopen.

Het wordt warm!
Volgens de laatste voorspellingen van het KNMI wordt het tropisch! Vergeet niet je zonnebrand, zonnebril, veel water en een petje. Heb je toevallig nog een koelbox op zolder liggen? Neem hem mee en vul ‘m met lekker veel flessen water. Met een beetje geluk kun je de koelbox ook gebruiken als tijdelijke zitplaats als je moe wordt. Hangt natuurlijk wel af van de koelbox of dit mogelijk is.

Tip: Heb je geen koelbox? Vul een fles met water en leg hem een dag van tevoren in de vriezer. Je hebt tegen de tijd dat je dorst hebt, nog lekker koel water.

Nut van het keukentrapje
Eigenlijk staat het keukentrapje verschrikkelijk in de weg in de keuken. Hoe vaak gebruik je ‘m? Tijdens de tour kan hij mogelijk goed van pas komen! Ben je een niet zo vroege vogel, dan is de kans groot dat er al rijen dik staan bij het parcours. Pech! Zie je nog niks. Het keukentrapje kan uitkomst bieden. Klap ‘m open en ga erop staan.

Tip: Wel opletten of je niet in de doorgang staat.

Thuis voor de buis
Het is hartstikke gezellig zo’n Tour de France in Nederland. Als je al moe wordt van bovenstaande tips, dan kun je altijd nog de Tour thuis bekijken. Mét koelbox en het keukentrapje in de keuken. Proost en prettige wedstrijd!
 

Door