Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Toerist in eigen land

Toerist in eigen land

24 jun 2020

Nederland is een prachtige plek om te zijn en doet zeker niet onder aan andere landen als het gaat om mooie steden, vele wateren, prachtige bossen, parken en stranden. We hebben een aantal plekken op een rijtje gezet waarvan we denken dat je er echt eens geweest moet zijn!

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

Nederland waterland

Nederland bestaat voor bijna 20% uit water, zonder onze duinen en dijken zou Nederland regelmatig voor 60% onder water komen te staan! Maar door de deltawerken, uitgeroepen tot een van de 5 belangrijkste waterbouwprojecten ter wereld, worden we beschermd tegen overstromingen. Benieuwd naar de geschiedenis van de deltawerken? Dan is het Watersnoodmuseum een bezoekje waard.

Liever genieten op het water? Dan heb je alle ruimte op de Friese meren. Er zijn verschillende mooie en leuke wateren. Of je nou een motorboot huurt, sportief gaat zeilen, suppen of kanoën. Sneek, (zeker tijdens de Sneekweek) met de herkenbare waterpoort is erg gezellig en de ideale uitvalsbasis om te beginnen. Ook is het leuk om door Lemmer te varen, er is een strandje waar je heerlijk kunt zwemmen. Meer de rust opzoeken? Kameleondorp (Terherne) is een klein dorpje waar ook voor de kids veel te doen is. Of vaar door Langweer, een gezellig en klein watersportdorp met vele mooie boerderijen en veel restaurantjes.

Boswandeling met de kids

Met de kinderen op pad? Er zijn veel bossen met leuke activiteiten voor kinderen, zoals de Waterleidingduinen tussen Zandvoort en Noordwijk. Bewandel de bunkerroute, bomenroute of ga op pad met een boswachter. (Let wel op een tekenbeet, het tekenseizoen is weer begonnen)

Op zoek naar kabouters? Waan je in de wereld van kabouters in het Kabouterbos in Dronten. Je ziet er overal kabouterhuisjes waar de kinderen in kunnen spelen, je kunt luisteren naar alle kabouterverhalen, het kabouterpad bewandelen en de wandeling afsluiten in het pannenkoekenhuis

In Gelderland ligt de Hoge Veluwe, een prachtig natuurgebied. In het Noorden vind je vooral bossen, waar je herten en reeën tegen kunt komen. Ook is hier het Kröller Müller museum, met een grote beeldentuin. Meer naar het zuiden is een duingebied, afgewisseld met heide en bos (perfect om vogels te spotten!) Museum het Museonder, speurtochten, safari’s en ontdekkingstochten maken het voor de kinderen ook super om naartoe te gaan.

Hier aan de kust

De Zeeuwse kust! In Zeeland zijn meerdere prachtige stranden, zo is Cadzand het meest zuidelijke en schoonste strand van Nederland. Met 14 km strand kun je hier vast een plekje vinden om lekker te zonnen. Stadjes bezoeken én uitwaaien op het strand? Dan is Vrouwenpolder een leuke optie. Dit is het breedste strand van Nederland met uitzicht op de Oosterscheldekering. Ook kun je zo Middelburg, Vlissingen en Domburg in wandelen. Een plekje dat natuurlijk niet mag ontbreken is... Zoutelande. Een klein strand dat ook wel de Zeeuwse Riviera wordt genoemd omdat het strand naar het zuiden ligt. Ook kun je in het dorp genieten van typische visrestaurantjes.

Toerist in Nederland

Besloten om niet de grens over te gaan? Ga dan lekker op stap naar 1 van de meest toeristische plekken in Nederland. Zonnebril en rugzak op, fototoestel mee en gaan!

Venetië van het Noorden

Breng eens een bezoekje aan het beroemde Giethoorn, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, door de vele waterwegen en ruim 170(!) houten bruggetjes die de veeneilandjes met elkaar verbinden. Naast varen, kun je er veel andere dingen doen, zoals fietsen, musea bezoeken, interactieve games spelen en het pittoreske dorpje bezoeken.

De Zaanse Schans

Erg populair bij toeristen is de Zaanse Schans, maar wat maakt het zo speciaal? De Zaanstreek was 1 van de eerste industriegebieden ter wereld. Windmolens zorgden er voor de productie van bijvoorbeeld verf, mosterd en papier. De molens, schattige huisjes, historie van Albert Heijn en Verkade en typische klederdracht maken het een bijzondere plek.

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

In het Zuiderzeemuseum leer je alles over het leven voordat de afsluitdijk werd geplaatst. De werkplaatsen, visrokerijen, een stoomwasserij en huisjes van de Urker-inwoners vormen een compleet dorp. In het binnenmuseum staat een collectie houten schepen, traditionele kostuums en verschillende tentoonstellingen.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther