Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Trouwen met warm weer: zo sta je niet zwetend voor het altaar

23 jul 2018

Ga je binnenkort trouwen? Dan hoop je waarschijnlijk dat het een mooie zonnige dag wordt. Maar hoe voorkom je dat je straks zelf klotsend van het zweet in je trouwjurk naar het altaar druppelt? Zo zorg je ervoor dat je gasten niet van de warmte maar van jou in katzwijm vallen.​​

Door Gast

Gast blogger

​​1. Je trouwjurk: talk the talk & walk the walk

Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar een trouwjurk kan in de zon net zo warm aanvoelen als een wintertrui. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om een dag in je trouwjurk net wat aangenamer te maken. Wanneer je gaat zweten bestaat het risico dat je onderdelen van je jurk aan elkaar en aan je lijf gaan plakken. Dat is niet heel comfortabel en bovendien loop je het risico dat je jurk gaat schuren. Strooi daarom voor je je jurk aandoet wat talkpoeder op je benen zo blijven ze droog en weet je zeker dat je jurk niet aan je benen gaat plakken terwijl je naar het altaar loopt.

2. Fotogeniek in een flits

Op je trouwdag ben je het middelpunt van de belangstelling. Of je nu richting het altaar loopt, de taart aansnijdt of het bal opent met je nieuwbakken bruidegom, grote kans dat je de hele dag door wordt gefotografeerd. Door de bruiloftsfotograaf maar ook door je gasten. Neem daarom op een warme dag wat extra make-up mee. Zo voorkom je dat je onbedoeld met een voorhoofd glimmend van het zweet op de foto’s staat.

3. Drink voldoende

Je zorgt op je trouwdag natuurlijk goed voor je gasten. Lekkere hapjes. Genoeg te drinken. Wijn, bier en natuurlijk frisdrank. En is het heet buiten, dan is limonade en water een goede dorstlesser. Maar vergeet je jezelf niet? Want in alle opwinding en drukte van het feest zou je bijna vergeten om zelf af en toe eens wat te drinken. Het is daarom handig om een flesje water bij de hand te hebben. Zo voorkom je dat je straks met een hese droge keel ‘ja’ zegt tegen je geliefde.

4. Voorkom een bad hairday

Je haar moet natuurlijk perfect zitten op je trouwdag. Wist je dat het weer invloed kan hebben op hoe je haar er uitziet. Wanneer het warm is zweet je en wordt je haar vochtig. Het is zonde wanneer die krullen waar je een hele ochtend voor in de krulspelden hebt gezeten, na anderhalf uur bijna niet meer te zien zijn. Kies daarom samen met je kapper welke coupe het beste past bij jou en het weer. Zo weet je zeker dat je haar samen met jou danst op het feest.

Verzeker je huwelijksfeest

Wist je trouwens dat je je huwelijksfeest kunt verzekeren? Met de Ditzo Feestverzekering​ ben je onder meer verzekerd tegen: 
  • schade aan je bruidsjurk 
  • kosten die het gevolg zijn van het niet doorgaan onderbreken, stoppen of uitstellen van het feest
  • beschadiging of diefstal van kleding en cadeaus 


Door Gast

Gast blogger