Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Tuin verzekerd met inboedelverzekering

Schade aan je tuin(spullen) verzekerd?

26 apr 2021

​​

Het zal je maar gebeuren, je mooie tuinstoelen worden gestolen of je planten worden verwoest door het weer. Hoe zit dat met de verzekering? Je tuin is meeverzekerd met je inboedelverzekering. Maar wat is er dan precies verzekerd, alleen de planten en struiken of ook je tuinmeubelen?

​​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther
​​

Schade aan je tuin

Met de Ditzo Inboedelverzekering hoef je je over de planten, struiken en bloemen in je tuin geen zorgen te maken. Loopt je tuin door bijvoorbeeld een grote brand schade op? Dan krijg je de herstelkosten van je tuin en de beplanting vergoed. Hieronder verstaan wij de kosten die je moet maken om iets dat beschadigd is te repareren of te vervangen. Schade aan je tuin(spullen) is tot maximaal € 25.000 verzekerd.

Hoe zit het met beplanting?

Schade aan je tuin en de beplanting is niet verzekerd als de schade is ontstaan door het weer. Bijvoorbeeld door een stevige hagelbui. Schade aan je tuin is ook niet verzekerd als dit komt door:

  • Een inbraak of een poging daartoe
  • Diefstal of een poging daartoe
  • Vandalisme

Ook als je een allriskdekking hebt afgesloten, zijn deze gebeurtenissen niet verzekerd.

Stormschade

Het kan soms flink spoken. Storm​, onweer en hagel, het weer kan voor veel schade zorgen. Een storm die je schutting omver blaast bijvoorbeeld. Stormschade aan de tuin, hoe zit dat? Stormschade aan je beplanting is niet verzekerd, dat geldt ook voor hagelschade aan de tuin. Maar voor schade aan je erfafscheiding (zoals een schutting) of je tuinmeubels kun je wel een vergoeding ontvangen.

Spullen in de tuin en inboedelverzekering

Naast planten, bloemen en struiken heb je natuurlijk ook spullen in je tuin staan. Met onze inboedelverzekering zijn spullen in jouw tuin verzekerd tegen diefstal. Diefstal van spullen uit je tuin is verzekerd als het gaat om:

  • Tuinmeubelen 
  • Vlaggenstokken 
  • Wasgoed

Deze spullen vergoeden wij ook als de diefstal plaatsvond op een balkon, een galerij, op het erf, onder een afdak of aan de buitenkant van je woning.

Bebouwing in de tuin

Bebouwing in je tuin, zoals een schutting of een schuurtje, is meestal verzekerd via je woonhuisverzekering​. Voor brand, diefstal of stormschade bijvoorbeeld. Huur je een woning? Dan kun je deze zaken in je tuin met onze Inboedelverzekering meeverzekeren onder het huurdersbelang. Hieronder vallen aanpassingen, verbeteringen en uitbreidingen die je in de huurwoning hebt aangebracht of tegen betaling van een vorige huurder hebt overgenomen. Deze zaken zijn meeverzekerd tot € 6.000.

Hoeveel vergoeding ontvang je?

Met onze inboedelverzekering weet je zeker dat je je tuin bij schade weer opnieuw kunt herstellen of opbouwen. Je krijgt de herstelkosten van je tuin namelijk volledig vergoed, zolang de schade niet veroorzaakt is door het weer, diefstal, inbraak of vandalisme. spullen die je hebt meeverzekerd onder het huurdersbelang, vergoeden wij tot maximaal het bedrag dat op jouw polisblad staat. Kijk in de voorwaarden​ wat is verzekerd en hoeveel maximaal wordt vergoed.

Geldt er een eigen risico?

Bij onze Inboedelverzekering geldt het eigen risico dat op jouw polisblad staat. Dit eigen risico geldt ook bij schade aan je tuin. Beschadigt je huurdersbelang of eigenarenbelang tijdens een storm? Dan is je eigen risico € 75.​

​​​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther