Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Tweede auto schadevrije jaren

Tweede auto en schadevrije jaren

21 aug 2020

​Heb je al een autoverzekering bij Ditzo en ben je van plan een tweede auto aan te schaffen? Of loopt de tweede autoverzekering nu ergens anders? Dan kan het voordelig zijn om ook je tweede auto bij ons te verzekeren. Je krijgt op beide auto’s extra korting. Lees hier hoe dat precies werkt.​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther
​​

Schadevrije jaren bij een tweede auto

Je kunt het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd met de eerste auto niet automatisch meenemen naar je tweede auto. Je bouwt per auto apart schadevrije jaren op. Dit klinkt misschien wat onlogisch, maar het brengt ook een voordeel met zich mee. Heb je een keer schade die niet verhaalbaar is op een andere partij (een schuldschade)? Dan heeft het alleen gevolgen voor de schadevrije jaren van die auto. Niet voor de andere.

Tweede autokorting

Heb je een tweede of misschien wel derde auto gekocht? Het kan dan voordeliger zijn om die auto ook bij ons te verzekeren. Je krijgt dan op beide auto’s 10% korting op de premie.

Je kunt gebruik maken van de autokorting als:

  • Jouw eerste auto ook bij ons is verzekerd 
  • Beide auto’s op hetzelfde adres staan geregistreerd 
  • Jij of jouw partner (gehuwd of geregistreerd partner) de hoofdbestuurder van de auto is

Heb je een auto bij ons verzekerd en wil je een tweede auto, die nog ergens anders verzekerd is ook bij ons verzekeren? Dan kan het zijn dat je met de tweede auto al schadevrije jaren hebt opgebouwd. Deze jaren kun je natuurlijk gebruiken op de tweede autoverzekering. Let op, als je met die auto negatieve schadevrije jaren hebt, dan kun je de auto helaas niet bij ons verzekeren.

Schadevrije jaren bij een schade

Claim je op de autoverzekering een schade waarvoor je zelf aansprakelijk bent of is de schade veroorzaakt door vandalisme? Dan heeft het invloed op de schadevrije jaren, waardoor je premie mogelijk omhoog gaat. Dat geldt alléén voor de auto waarmee de schade veroorzaakt is. De schadeclaim heeft geen invloed op de no-claim korting van andere auto.

Bij elke schuldschade (niet-verhaalbare schade) die je claimt verlies je 5 schadevrije jaren. Heb je meer dan 15 schadevrije jaren? Dan verlies je er meer, je valt namelijk altijd terug naar 10 schadevrije jaren bij een aantal van 15 schadevrije jaren of meer. Dit heeft te maken met de vernieuwde regeling sinds 2016. Je kunt niet minder dan -5 schadevrije jaren hebben.

Overstappen naar Ditzo?

Wil je met je tweede auto overstappen van je huidige verzekeraar naar Ditzo? Overstappen naar de Ditzo Autoverzekering is heel makkelijk met onze digitale overstapservice. Zo werkt het!

  • Bekijk je premie, verzeker je auto en kies voor de overstapservice 
  • Wij sturen namens jou een opzegmail naar je huidige verzekeraar 
  • Je ontvangt een kopie van de opzegmail

Meteen je tweede auto verzekeren?

Je tweede auto verzekeren kun je eenvoudig regelen via onze website. Je vult het kenteken in, kiest daarna de dekkingen en je kunt de tweede autoverzekering direct afsluiten. Bereken direct de premie Weet je niet zeker hoeveel schadevrije jaren je kunt invullen voor de tweede auto? Of wil je graag advies? Neem dan contact​ met ons op.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther