Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Blog annuleringsdekking

Wat vergoedt de annuleringsdekking van de Ditzo Reisverzekering?

29 mei 2019

Het is vakantietijd: je hebt je reis lang en breed geboekt, je koffers staan klaar en je staat op het punt om het vliegtuig te pakken naar een zonnige bestemming. Maar dan gooit een ov-staking roet in het eten. Je mist je vlucht en maakt daardoor extra kosten voor je vakantie. Denk aan kosten om je ticket om te boeken, maar ook aan een geboekte hotelkamer die je de eerste dag niet gebruikt.

Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon

​Kun je deze kosten verhalen op je annuleringsverzekering? In het geval van een aangekondigde ov-staking helaas niet, want een blik op je smartphone de afgelopen weken was voldoende geweest om alternatief vervoer te regelen naar Schiphol. Wat valt er dan wél onder de annuleringsdekking van de Ditzo Reisverzekering?

Zet je annuleringsdekking op tijd aan

Sowieso is het belangrijk dat je voor de dekking annulering gekozen hebt. Annuleringskosten zijn niet standaard meeverzekerd bij de Ditzo Reisverzekering. Deze dekking moet je afsluiten binnen 7 dagen na het boeken van je reis. Stel je boekt op 1 juni je zomervakantie. Uiterlijk 8 juni moet je dan de dekking aangezet hebben. Aangezien nu steeds meer mensen hun (zomer)vakantie aan het boeken zijn, is dit een mooi moment om eens bij deze dekking stil te staan.

Wat vergoedt de dekking annulering?

Je bent verzekerd voor schade die je hebt als gevolg van:

  • Het annuleren of uitstellen van je reis
  • Het voortijdig terugkeren van je reis
  • Met vertraging aankomen op je eindbestemming
  • Ziekenhuisopname tijdens je reis

Het gaat dan om annuleringskosten of jouw (aandeel in de) reissom. De reissom bestaat uit alle bedragen die betaald zijn of nog betaald moeten worden voor boekingen en reserveringen van vervoer en verblijf. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de kosten van het vliegticket of van het hotel.

Er is wel een maar: kon je op het moment dat je de reis boekte al verwachten dat je de reis moest annuleren, uit moest stellen of voortijdig moest afbreken? Dan vergoeden wij de schade niet.

Geldige redenen om je reis te annuleren

Als je je reis besluit te annuleren of af te breken, krijg je niet altijd een vergoeding. Als je een week voor vertrek besluit liever in Nederland te blijven omdat de weersvoorspellingen in Italië toch niet zo goed zijn, is dat helaas pech. Maar wanneer krijg je wel een vergoeding? Het is een hele lijst, die je kunt vinden in de voorwaarden van de Ditzo Reisverzekering. De redenen zijn op te delen in 4 categorieën:

Overlijden/medisch
Bijvoorbeeld: jij, je reisgenoot of familieleden in de 1e of 2e graad overlijden, worden ernstig ziek of krijgen een ernstig ongeval.

Werk
Bijvoorbeeld: je hebt sollicitatieplicht en je vindt een baan (min. 20 uur per week en min. een half jaar lang). Als je werkgever je geen vrij geeft, krijg je de kosten van je geboekte reis vergoed.

Eigendom/woning/bedrijf
Bijvoorbeeld: er is schade aan je huis ontstaan waardoor het noodzakelijk is om thuis te blijven.

Vervoer/reisdocumenten
Bijvoorbeeld: je kunt geen visum krijgen en dit is buiten jouw schuld om.

Geld terug bij vertraging?

Ook bij ernstige vertraging kun je soms een vergoeding krijgen via de Ditzo Reisverzekering. Duurt je reis langer dan 3 dagen? En kom je met minimaal 8 uur vertraging aan doordat je een of meerdere aansluitingen mist vanwege vertraging? Dan krijg je een deel van de reissom vergoed. Maar alleen als je al een verblijf geboekt had. Had je alleen je heen- en terugreis geboekt, krijg je geen geld terug bij vertraging.

Annuleringsdekking afsluiten

Benieuwd naar de Ditzo Reisverzekering en de annuleringsdekking? Bereken snel je premie. Of heb je al een Ditzo Reisverzekering en wil je de dekking annulering aanzetten? Ga dan naar Mijn Ditzo. Mocht er van te voren iets gebeuren, dan kun je altijd op ons terugvallen. Maar we hopen natuurlijk dat je er geen gebruik van hoeft te maken. Alvast een fijne vakantie!


Door Dijon

Mailkoning

Over Dijon