Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
annuleringsdekking ditzo reisverzekering

Wat vergoedt de annuleringsdekking van de Ditzo Reisverzekering?

01 mei 2017

Gisteren zijn er weer enkele ‘vergistoeristen’ gespot in Nederland. Ze kwamen speciaal voor Koningsdag, maar hadden oude gidsen geraadpleegd waar nog 30 april in stond. Wat nou als ze hun vergissing ontdekt hadden vóór ze naar Amsterdam kwamen? Zouden ze het annuleren van de reis dan ergens kunnen claimen? Nee, reisgidsen hanteren disclaimers die aangeven dat ze niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor onjuiste informatie. En ook bij de Ditzo Reisverzekering is het geen geldige reden voor het annuleren van een reis.

Door Nelleke

Miss content

Over Nelleke
Maar wat valt er wél onder de annuleringsdekking van de Ditzo Reisverzekering? Sowieso is het belangrijk dat je voor de dekking annulering gekozen hebt. Annuleringskosten zijn niet standaard meeverzekerd bij de Ditzo Reisverzekering. Deze dekking moet je afsluiten binnen 7 dagen na het boeken van je reis. Stel je boekt op 1 mei je zomervakantie. Uiterlijk 8 mei moet je dan de dekking aangezet hebben. Aangezien nu steeds meer mensen hun (zomer)vakantie aan het boeken zijn, is dit een mooi moment om eens bij deze dekking stil te staan.
 

Wat vergoedt de dekking annulering?

Je bent verzekerd voor schade die je hebt als gevolg van:
Het annuleren of uitstellen van je reis
Het voortijdig terugkeren van je reis
Met vertraging aankomen op je eindbestemming
Ziekenhuisopname tijdens je reis
Het gaat dan om annuleringskosten of jouw (aandeel in de) reissom. De reissom bestaat uit alle bedragen die betaald zijn of nog betaald moeten worden voor boekingen en reserveringen van vervoer en verblijf. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de kosten van het vliegticket of van het hotel.
 
Er is wel een maar: kon je op het moment dat je de reis boekte al verwachten dat je de reis moest annuleren, uit moest stellen of voortijdig moest afbreken? Dan vergoeden wij de schade niet.
 

Geldige redenen om je reis te annuleren

Als je je reis besluit te annuleren of af te breken, krijg je niet altijd een vergoeding. Als je een week voor vertrek besluit liever in Nederland te blijven omdat de weersvoorspellingen in Italië toch niet zo goed zijn, is dat helaas pech. Maar wanneer krijg je wel een vergoeding? Het is een hele lijst, die je kunt vinden in de voorwaarden van de Ditzo Reisverzekering. De redenen zijn op te delen in 5 categorieën:
 
Overlijden/medisch
Bijvoorbeeld: jij, je reisgenoot of familieleden in de 1e of 2e graad overlijden, worden ernstig ziek of krijgen een ernstig ongeval.
 
Werk
Bijvoorbeeld: je hebt sollicitatieplicht en je vindt een baan (min. 20 uur per week en min. een half jaar lang). Als je werkgever je geen vrij geeft, krijg je de kosten van je geboekte reis vergoed.
 
Eigendom/woning/bedrijf
Bijvoorbeeld: er is schade aan je huis ontstaan waardoor het noodzakelijk is om thuis te blijven.
 
Gezinssituatie
Bijvoorbeeld: jij of je partner is zwanger geworden.
 
Vervoer/reisdocumenten
Bijvoorbeeld: je kunt geen visum krijgen en dit is buiten jouw schuld om.
 

Geld terug bij vertraging?

Ook bij ernstige vertraging kun je soms een vergoeding krijgen via de Ditzo Reisverzekering. Duurt je reis langer dan 3 dagen? En kom je met minimaal 8 uur vertraging aan doordat je een of meerdere aansluitingen mist vanwege vertraging? Dan krijg je een deel van de reissom vergoed. Maar alleen als je al een verblijf geboekt had. Had je alleen je heen- en terugreis geboekt, krijg je geen geld terug bij vertraging.
 

Annuleringsdekking afsluiten

Benieuwd naar de Ditzo Reisverzekering en de annuleringsdekking? Bereken snel je premie. Of heb je al een Ditzo Reisverzekering en wil je de dekking annulering aanzetten? Ga dan naar Mijn Ditzo. Mocht er van te voren iets gebeuren, dan kun je altijd op ons terugvallen. Maar we hopen natuurlijk dat je er geen gebruik van hoeft te maken. Alvast een fijne vakantie!

Door Nelleke

Miss content

Over Nelleke