Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Vakantie-apps

Dé hulpjes voor onderweg: apps

01 aug 2020

​Om tijdens vakantie tot rust te komen, kan het heerlijk zijn om je smartphone eens uit te zetten. Aan de andere kant kunnen apps je in het buitenland en onderweg ook goed helpen. Enkele tips! Van medische apps tot apps met handige reisinformatie.

Door Gast

Gast blogger

EHBO-app van het Rode Kruis

Je hoopt het natuurlijk niet, maar ongelukken kunnen tijdens een vakantie gebeuren. Met de EHBO-app heb je altijd de juiste instructies op zak bij een medisch noodgeval. Van brandwond tot aanvallen, van vergiftiging tot verstuiking. Dus niet alleen in het buitenland handig, maar ook in Nederland.

EHIC-app: alles over je Europese zorgpas

Een andere handige app is de app van EHIC. In deze app vind je informatie over de EHIC (de Europese zorgpas), maar ook alarmnummers, vergoedingen voor zorg in het buitenland en meer. De app is beschikbaar in 24 talen. En heb je de Ditzo Zorg App nog niet? Het kan een goed moment zijn om die gelijk ook even te downloaden. Zo kun je in Nederland je zorgzaken gemakkelijk online regelen!

Reisapp van Buitenlandse Zaken

Met deze reisapp ga je goed voorbereid op reis. Je wordt tijdens je reis op de hoogte gehouden van actuele reisadviezen en krijgt een seintje als het reisadvies voor een land wijzigt. Ook vind je alle contactgegevens van Nederlandse ambassades en kun je direct contact opnemen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken.

Maps.me

Wie kent het niet, in het buitenland raak je de weg kwijt en wil je even google.maps raadplegen. Oh nee, dat kan niet want je hebt geen internet of WiFi! Een app die dan echt uitkomst kan bieden is Maps.me. Je downloadt je vakantiebestemming thuis en kunt hierin zelfs je overnachtingsplaatsen of je te bezoeken hoogtepunten alvast vastleggen. Zodra je aan je vakantie begint hoef je geen tijd meer te verliezen aan het vinden van de weg, want met deze app kun je zonder internet overal direct naar toe navigeren. Vergeet niet om ook rond te blijven kijken:)

Via deze app kun je trouwens ook faciliteiten vinden zoals overnachtingen of restaurants. Handig als je daar op het laatste moment nog naar op zoek bent.

Hostelworld

Kijk uit, stop niet gelijk met lezen! Hostelworld is meer dan een platform waar je hostels kan vinden. Je kunt in deze app allerlei soorten accommodaties vinden in 170 landen. Je kunt zoeken op de plaats waar je je kostbare vakantiedagen gaat besteden, op datum en met hoeveel mensen je hier gaat overnachten. Ook kun je filteren op wat voor type overnachting je zoekt (appartementen, B&B, (luxe) hostels en zelfs campings), de prijs, kamervereisten en welke faciliteiten je graag terug zou zien. Je kunt alle resultaten op een kaart bekijken zodat je ook nog een toplocatie kan kiezen of je kunt inlezen in de reviews die gegeven worden. In het kader van voor ieder wat wils, is dit een zeer handige app!

GoEuro

De auto brengt je overal, maar is niet de enige methode om er te komen. GoEuro geeft je ‘alle wegen naar Rome’ en de bijbehorende kosten voor de trein, bus, vliegtuig en auto. Je kunt de app natuurlijk gebruiken om op je plaats van bestemming te komen maar ook om van A naar B te komen in je vakantieland zelf. Ook kun je direct de tickets kopen of vertelt de app je waar je ze kunt kopen.

XE

Ga je buiten Europa op vakantie en heb je geen zin om opgelicht te worden? Met XE Currency zal je nooit meer (onbewust) opgelicht worden, want deze app rekent razendsnel valuta’s voor je om. Je kiest je gewenste valuta’s uit en de app laat direct zien of je souvenir nu eigenlijk wel zo goedkoop is als je dacht. Zodra je online bent zal de laatste koers weer bijgewerkt worden, zodat je altijd met de beste koopjes thuis komt!

 


Door Gast

Gast blogger