Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Vakantie in Nederland

Vakantie in Nederland

29 jun 2020

​Waarom ook niet? Ook in Nederland kun je het ultieme vakantiegevoel hebben. We hebben een aantal leuke steden voor je op een rijtje gezet die zeker het bezoeken waard zijn! En misschien zijn we bevooroordeeld (het is namelijk onze thuisbasis...) maar Utrecht hoort wat ons betreft ook zeker in dit rijtje thuis.

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

Groningen

Oftewel Grunn, gezellige stad die altijd leeft. Groningen staat bekend om de vele grachten en pakhuizen, natuurlijk het Groninger museum dat naast het station ligt en… de Martinitoren, ook wel d' Olle Grieze, (Gronings voor de oude grijze) genoemd. Met 97 meter hoog is het hoogste gebouw van de stad. Leuk om te beklimmen met 300 treden. Naast de gezellige drukte, kun je de rust opzoeken bij de vele hofjes en de Prinsentuin. Deze ‘tuin’ ligt midden in de stad, maar is volledig ommuurd. Erg mooi. Ook vind je er de Hooghoudt destilleerderij, waar o.a. proeverijen en rondleidingen worden georganiseerd. Hongerig van het wandelen? Probeer dan eens de beroemde eierbal!

Leeuwarden

Leeuwarden is in 2018 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Door de vele grachten(panden), monumenten en musea wordt Leeuwarden ook wel Klein Amsterdam genoemd. Ook staat Leeuwarden bekend om de Nederlandse toren van Pisa, ‘de Oldehove’ genoemd. Leeuwarden is de voormalige woonplaats van de Nassau familie, de voorouders van het Nederlandse koningshuis. Zin in een stukje geschiedenis? Bezoek dan het Princessehof, een 18e eeuws stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau. Ze is een voorouder van koning Willem-Alexander. Liever wat rust opzoeken? Er zijn vele verborgen hofjes, zoals Het Boshuizen Gasthuis, te vinden. En gezellige terrasjes natuurlijk, tijd voor een kopje koffie met Fryske dúmkes of een stuk oranjekoek!

Utrecht

De stad waar we als Ditzo gevestigd zijn. Het is een stad die zeker niet onder doet aan haar grote zus, Amsterdam. Het heeft een prachtig centrum met mooie grachten en werven, waar je eindeloos kan winkelen, dwalen en winkeltjes vindt die nét even wat anders verkopen als de grote ketens. Of bezoek de Dom, trots van deze stad en Dom Under eens. Wil je eens iets anders dan een standaardlunch en is het weer iets minder, stap dan eens binnen bij Café Olivier. Altijd druk bezocht door menig Utrechter, maar zeker de moeite waard. Kies een van de lekkere gerechten en geniet van een speciaalbiertje terwijl je tussen de oude elementen van de kerk uit 1860 zit.

Haarlem

Haarlem is een stad waar je misschien niet snel aan denkt, maar daarom niet minder karakteristiek! Door het hart van de stad lopen kanalen en kun je onder andere met de boot verschillende monumenten en bezienswaardigheden bekijken. Zoek je iets meer cultureels? Dan kun je bijvoorbeeld het Frans Hals Museum opzoeken, molen De Adriaan bekijken (en boven genieten van het uitzicht) of de ruim 20 verborgen hofjes bezoeken die als een verrassing achter poorten liggen. En een tip is om met het openbaar vervoer naar Haarlem te gaan. Dan kun je de dag namelijk afsluiten met een bierproeverij in de Jopenkerk, een voormalige kerk waar je het beroemde Jopen bier (en vele andere soorten) kan proeven.

Delft

Een historische en levendige stad met een bijzondere geschiedenis. In Museum Prinsenhof, vlakbij het prachtige stadhuis van Delft, is de plek om hier meer over te leren. Dit was vroeger de woning en werkpaleis van Willem van Oranje. In 1584 werd hij hier vermoord, de kogelgaten zijn nog in de muur terug te zien. Hij ligt begraven in de Nieuwe kerk, ook waar nog steeds leden van de koninklijke familie worden bijgezet. Ook leer je hier meer over de beroemde schilder Johannes Vermeer en ontdek je hoe Delfts blauw wereldwijd populair is geworden. Over Delfts blauw gesproken, wil je hier nou echt álles over weten? Bezoek dan Royal Delft, de laatste oorspronkelijk overgebleven Delfts aardewerkfabriek uit de 17e eeuw, waar nog steeds Delfts blauw volgens de oude tradities gemaakt wordt. Zin in een kopje koffie, strijk dan lekker neer bij de knusse koffiebar Kek aan de Voldersgracht.

Middelburg

Ga je liever richting de kust, maar wil je eens iets anders? Denk dan eens aan Middelburg! Een historische stad waar je tosti’s of vers gemaakt yoghurtijs kan eten bij Sint John aan de oude vismarkt. Ga vanuit hier door de mooie straatjes met karakteristieke huizen en beklim de Lange Jan om de stad van boven te bekijken. Net als vele andere historische plaatsen in Nederland vind je hier ook de karakteristieke grachten waar je overheen kunt varen of langs kunt lopen. En heb je even genoeg ‘historie’ gezien? Pak dan de fiets en ga lekker naar het strand. Je vind hier in de buurt namelijk het mooiste strand van Nederland met de meeste zonuren van Nederland! We hebben het hier over Zoutelande, het is een gezellig dorpje aan het strand waar je lekker op het strand kunt liggen of één van de vele strandtenten kunt bezoeken.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering 

Wist je dat je ook voor overnachtingen in Nederland verzekerd bent met een doorlopende reisverzekering? Je hoeft de verzekering maar 1 keer af te sluiten​. NIeuwsgierig geworden wanneer een kortlopende of doorlopende reisverzekering het voordeligst is? Lees het in onze blog.​


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther