Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
steden bezoeken in Nederland

Toerist in eigen land

10 mei 2017

Waarom ook niet? Nederland (met een zonnetje) is een prachtige plek om te zijn. Ook in Nederland kun je het ultieme vakantiegevoel hebben. Als je op vakantie gaat natuurlijk, maar ook thuis in je achtertuin, op je balkon of in het park kun je helemaal tot rust komen. En Nederland doet zeker niet onder aan andere wereldlanden als het gaat om idyllische steden, lekker eten en gezellige parken en stranden. We hebben een aantal plekken op een rijtje gezet waarvan we denken dat je er echt eens geweest moet zijn! En misschien zijn we bevooroordeeld (het is namelijk onze thuisbasis...) maar Utrecht hoort wat ons betreft ook zeker in dit rijtje thuis.

Door Gast

Gast blogger

Haarlem

Haarlem is een stad waar je misschien niet snel aan denkt, maar daarom niet minder karakteristiek! Door het hart van de stad lopen kanalen en kun je onder andere met de boot verschillende monumenten en bezienswaardigheden bekijken. Zoek je iets meer cultureels? Dan kun je bijvoorbeeld het Frans Hals Museum opzoeken, molen De Adriaan bekijken (en boven genieten van het uitzicht) of de ruim 20 verborgen hofjes bezoeken die als een verrassing achter poorten liggen. En een tip is om met het openbaar vervoer naar Haarlem te gaan. Dan kun je de dag namelijk afsluiten met een bierproeverij in De Jopenkerk, een voormalige kerk waar je het beroemde Jopen bier (en vele andere soorten) kan proeven.
 

Breda

Breda wordt de gezelligste stad van Nederland genoemd. Het heeft een mooi historisch centrum waar je los kunt gaan om je zomergarderobe uit te breiden. Waar je een stadstour kunt doen langs alle hoogtepunten die deze stad rijk is of waar je gewoon kunt genieten van de Brabantse gastvrijheid die in de vele cafés, restaurants en terrassen te proeven is. Je kunt ook gewoon een kleedje meenemen en lekker picknicken in het grote beschutte park dat net naast het centrum ligt.
 

Middelburg

Ga je liever richting de kust, maar wil je eens iets anders? Denk dan eens aan Middelburg! Een historische stad waar je tosti’s of vers gemaakt yoghurtijs kan eten bij Sint John aan de oude vismarkt. Ga vanuit hier door de mooie straatjes met karakteristieke huizen en beklim de Lange Jan om de stad van boven te bekijken. Net als vele andere historische plaatsen in Nederland vind je hier ook de karakteristieke grachten waar je overheen kunt varen of langs kunt lopen. En heb je even genoeg ‘historie’ gezien? Pak dan de fiets en ga lekker naar het strand. Je vind hier in de buurt namelijk het mooiste strand van Nederland met, jawel, de meeste zonuren van Nederland! We hebben het hier over Zoutelande, het is een gezellig dorpje aan het strand waar je lekker op het strand kunt liggen of één van de vele strandtenten kunt bezoeken.
 

Utrecht

Last but not least is Utrecht, de stad waar we als Ditzo gevestigd zijn. Het is een stad die zeker niet onder doet aan haar grote zus, Amsterdam. Het heeft een prachtig centrum waar je eindeloos kan winkelen, dwalen en winkeltjes vindt die nét even wat anders verkopen als de grote ketens. Of bezoek de Dom eens, de trots van deze stad. Er klinkt hier een veelheid aan muziek (op zaterdagmiddag zijn de concerten vrij toegankelijk) en het laat een stukje prachtige historie zien van Utrecht. Wil je eens iets anders dan een standaardlunch en is het weer iets minder, stap dan eens binnen bij Café Olivier. Altijd druk bezocht door menig Utrechter, maar zeker de moeite waard. Kies een van de lekkere gerechten (en een biertje uit het groot assortiment aan speciaalbieren) en geniet terwijl je tussen de oude elementen van de kerk uit 1860 zit. En heb je tijdens je dagje uit in Utrecht nog tijd over? Je bent altijd welkom in ons kantoor voor een kopje koffie!

Door Gast

Gast blogger