Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
bespaartips

Vakantiebesparingstips

Tijdens de meeste vakanties wil je je geen zorgen maken over de kosten die je maakt en lekker kunnen genieten. Wist je dat je tijdens je vakantie al heel simpel kunt besparen om dit makkelijker te maken? Naast een goede doorlopende reisverzekering hebben we nog 6 andere simpele besparingstips.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

1. Maak gebruik van vroegboekkortingen

Wil je niet teveel betalen voor je vlucht maak dan gebruik van vroegboekkortingen of last minute reizen. Veel kleine luchtvaartmaatschappijen verkopen de eerste stoelen voor 'low budget' prijzen. Vergelijk de prijzen online en boek op tijd je vlucht. Maakt het je niet uit waar je naar toe gaat, dan is een last minute reis aan te raden.
 

2. Woningruil

Je kunt makkelijk kosten van een hotel of appartement uitsparen. Ruil bijvoorbeeld je woning met iemand anders! Via diverse websites worden woningen voor ruil aangeboden. Het kost je niets en je vakantiewoning is vaak van alle gemakken voorzien.
 

3. Trek de stekker eruit

Trek thuis alle stekkers uit het stopcontact (maar natuurlijk niet van het beveiligingssysteem als je die hebt). Ook als je een apparaat niet gebruikt, verbruikt het vaak stroom. Vooral opladers van kruimeldieven, decoders van de televisie en de subwoofers van je audioapparatuur staan bekend als grote sluipverbruikers. Bijkomend voordeel als je de stekkers eruit trekt: zo verklein je de kans op bliksemschade en op brand door kortsluiting. 
 

4. Zet koelkast en vriezer uit

Zet je koelkast en vriezer uit. Zo word je ook gedwongen om de restjes op te eten en hoef je een keer geen boodschappen te doen. Zet wel de deur op een kiertje, anders kan de koelkast van binnen gaan stinken.
 

5. Zet boiler en geiser uit

Zet je boiler of geiser uit. Niet alleen een kostenbesparende tip, maar ook nog eens veilig. Spoel bij thuiskomst wel eerst goed door of warm goed op om legionellabesmetting te voorkomen. 
 

6. Spaarlampen

Wil je inbrekers afschrikken door een lichtje aan te laten staan of een tijdschakelaar te gebruiken? Slim, maar gebruik dan een spaarlamp.
 

Door Michiel

Mister social

Over Michiel