Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Vakantiebestemmingen

5 van onze favoriete vakantiebestemmingen

21 jun 2017

Als we onze collega’s bij Ditzo vragen naar hun favoriete vakantiebestemming stoppen ze niet meer met praten. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van een paar verschillende uithoeken van de wereld. Wat is jouw ideale vakantiebestemming? Hopelijk kan dit blog je inspireren!

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

1. Franse stokbroden en een glaasje rood?

Vanaf het moment dat de tentstokken in de auto liggen en ik de routekaart van Frankrijk afgestoft heb begint mijn ideale vakantie. Na de onoverkomelijke uitdaging om zonder gekibbel onze tent op te zetten kunnen we volop genieten van de vroeg opkomende zomerzon, een net te enthousiaste wandeling in de natuur en bijkomen met een glas wijn voor onze tent. Oftewel: genieten van onze verdiende vrijheid!

Elbin

2. Off to the Caribbean!

Wat mij trekt aan het mooie Cuba zijn de charmante huizen in alle kleuren van de regenboog, flarden van Caraïbische en Afrikaanse muziek, de stroom aan oldtimers en natuurlijk de goedkope Mojito’s. Het is een land waar je niets speciaals hoeft te ondernemen om volop te genieten van je vakantie. Na je vlucht (ok dat duurt dan wel weer 9,5 uur) kun je gelijk genieten van het lekkere eten en de zonnige straatjes waar je even uit de wereld van smartphones en social media stapt, terug de tijd in.

Erik

3. Een stad die het allemaal heeft

Valencia is een stad waar je makkelijk even een lang weekend of een week ultiem kan relaxen. Je kunt op de fiets door de Turia-tuinen, deze zijn 9 kilometer lang en dit zorgt er voor dat het een ontmoetingsplek is voor veel stadsbewoners en toeristen. Wanneer je helemaal uitgechilled bent in het park kan je makkelijk door naar het strand om daar te genieten van de zon. Om vervolgens in de avond in de koelte lekker te shoppen in de stad of uit te puffen op een van de terrassen en oneindig veel tapas te eten :D. Ik denk dat het duidelijk is waarom ik hier graag een paar van mijn vakantiedagen doorbreng!

Yessi

4. Hola Bolivia

Mijn favoriete vakantiebestemming is Bolivia! Waarom? De natuur is schitterend, de mensen zijn aardig, het eten en de overnachtingen zijn goedkoop en je kunt er lekker Spaans praten (als je dat kunt natuurlijk;-)). Wat ik ook heerlijk vind, is dat het zo’n andere cultuur is. Als je een dag door de stad loopt kijk je je ogen uit. Het is nooit stil op straat en er gebeurt van alles. Ook kun je in Bolivia je hart ophalen als je houdt van sportieve activiteiten zoals quadrijden of mountainbiken (bijvoorbeeld over de Death Road…). Mijn absolute tip? Een meerdaagse tour over Salar de Uyuni in het zuiden van Bolivia!

Nelleke

5. Even heel wat anders

Ik ben pas 1 keer in Azië geweest, Maleisië om precies te zijn, maar dit vond ik mijn mooiste vakantie-ervaring tot nu toe. Alles is anders dan in Nederland, dat vind ik zo mooi aan Azië. Hele andere flora en fauna, de andere (lees hete) keuken, een echte 24-uurs economie! Het is een eind vliegen en je moet ook goed tegen de hoge temperaturen bestand zijn, maar dan begeef je je ook echt in een andere wereld.

Michiel


Door Michiel

Mister social

Over Michiel