Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Worden reisvaccinaties vergoed vanuit de verzekering?

05 aug 2016

​Als je op vakantie gaat naar het buitenland, is het altijd goed om te checken of vaccinaties (ook wel inentingen genoemd) geadviseerd worden. In sommige landen is het zelfs verplicht om bepaalde vaccinaties te hebben. Zonder de juiste vaccinatie(s) kom je dan het land niet binnen.

Door Nelleke

Miss content

Over Nelleke
Op de websites van het GGD of het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) kun je veel informatie vinden over vaccinaties. Maar hoe zit het precies met de vergoedingen?
 

Vergoeding van reisvaccinaties

Reisvaccinaties worden niet vergoed vanuit reisverzekeringen maar soms wel vanuit de zorgverzekering. Dit hangt af van je zorgverzekeraar en de dekking die je gekozen hebt. Vanuit de basisverzekering worden vaccinaties nooit vergoed maar soms wel vanuit aanvullende verzekeringen. Bij de Ditzo Zorgverzekering krijg je vaccinaties vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Bij de aanvullende verzekering ZorgBeter vergoeden wij tot maximaal € 100 per kalenderjaar. Heb je ZorgBest, dan is dit € 250 per kalenderjaar. Het moet wel gaan om vaccinaties en medicijnen die volgens het LCR nodig zijn voor je bestemming. Malariapillen (indien nodig) vallen hier ook onder.
 

Vaccinaties nodig?

Heb je vaccinaties nodig? En heb je de Ditzo Zorgverzekering? Dan kun je je bij Ditzo ook thuis laten vaccineren op een moment dat jou het beste uitkomt.
 

Reisverzekering

Hoewel een reisverzekering geen vaccinaties vergoedt, kan het soms wel handig zijn om eentje af te sluiten voor je reis. Lees alle ins en outs over reisverzekeringen.

Door Nelleke

Miss content

Over Nelleke