Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Wat krijg je vergoed aan medische kosten in het buitenland?

14 jul 2016

​Ga je deze zomer de grens over? Denk dan aan een goede reisverzekering die medische kosten in het buitenland mee verzekert. De zorgverzekering dekt namelijk alleen medisch noodzakelijke kosten in het buitenland tot het tarief dat hiervoor in Nederland gebruikelijk is.
​​​

Door Gast

Gast blogger

Bij de Ditzo Zorgverzekering geldt dat we spoedeisende hulp in EU, EER en verdragsland 100% vergoeden als je de aanvullende zorgverzekering ZorgGoed, ZorgBeter of ZorgBest hebt afgesloten. Gaat het om spoedeisende hulp in de rest van de wereld? Dan vergoeden we vanuit de basisverzekering 1x het tarief dat voor de behandeling in Nederland gebruikelijk is. Met de aanvullende verzekering ZorgGoed is er geen extra vergoeding voor de kosten die boven het Nederlandse tarief uitkomen. Bij de aanvullende zorgverzekeringen ZorgBeter en ZorgBest vergoeden we naast de basisverzekering, nog eens maximaal eenmaal het Nederlandse tarief vanuit je aanvullende verzekering. Vanuit de zorgverzekering worden alleen de kosten van medische zorg vergoed die in Nederland ook gebruikelijk zijn.

Stel nou dat je in Turkije met spoed naar het ziekenhuis moet? Je belandt dan vaak in een privékliniek waar de kosten vele malen hoger zijn dan in Nederland gebruikelijk is. Zonder reisverzekering betaal je het verschil zelf bij. Dat kan voor 2 weken ziekenhuis soms wel oplopen tot € 15.000. Ook als je je vakantie moet afbreken door een ongeval of ziekte vallen deze kosten niet altijd onder je zorgverzekering. Wél onder een goede reisverzekering. Ook je eigen risico (verplicht en vrijwillig) van je zorgverzekering is gedekt op de Ditzo Reisverzekering.

Heb je nog geen Ditzo Reisverzekering? Bij Ditzo heb je een uitgebreide basisdekking, met daarin dekking voor hulpverlening, kosten voor terugkeer en extra verblijfskosten en je medische kosten die niet door je zorgverzekeraar worden vergoed. Je sluit de Ditzo Reisverzekering binnen 5 minuten online af.
 

Door Gast

Gast blogger